Britanska premijerka Liz Truss obećala da će uvesti ‘veliko resetiranje’

Britanska premijerka Liz Truss obećala da će uvesti ‘veliko resetiranje’

Nova britanska premijerka Liz Truss obećala je pomoći u uvođenju ‘Velikog resetiranja’ u ime globalne elite, unatoč tome što se prije predstavljala kao antiglobalistička političarka.

Kad je Truss postala potencijalna kandidatkinja da zamijeni Johnsona na mjestu britanskog premijera, mnogi u neovisnim medijima upozorili su da bi njezina stalna povezanost sa Svjetskim ekonomskim forumom i prisustvovanje događajima u Davosu mogao biti znak za uzbunu.

Summit.news izvještava: Konkretna je stvarnost da je nova premijerka bila sudionica sastanaka u Davosu  koje je organizirao Svjetski ekonomski forum, središte globalizma koji djeluje kao think tank i propagandni mlin u kojem se rađaju novi narativi. Konkretno, WEF je najpoznatiji po svojoj  mantri “Great Reset”  (Veliki reset), koji je dio koncepta “4th Industrial Revolution” (Četvrta industrijska revolucija) osnivača Klausa Schwaba. Ključni fokus Velikog resetiranja je nešto što se zove “Zajednička ekonomija”, što se opisuje kao potpuno brisanje privatnog vlasništva i implementacija komunističkog upravljanja nad individualnim ekonomskim sudjelovanjem.    

Zajednička ekonomija izvor je fraze  “Nećete posjedovati ništa i bit ćete sretni” koja zapravo dolazi iz članka  koji je napisao WEF  , a objavio časopis Forbes pod naslovom “Dobrodošli u 2030.: Ne posjedujem ništa, nemam privatnosti, a život nikad nije bio bolji. “

Daleko od toga da je “teorija zavjere”, Veliko resetiranje WEF obično predstavlja kao ultimativni završetak igre – kao agenda, a ne samo ideja. To je s pravom izazvalo zabrinutost javnosti, jer mnoge koncepte WEF-a koji su predstavljeni u Davosu na kraju prihvate velike vlade i uvedu ih u zakone. I mnogi posjetitelji Davosa imaju tendenciju da se prilično brzo popnu na političkoj ljestvici do položaja značajne moći. Ništa nije slučajno.

Svaki legitimni konzervativni vođa ili kandidat stoga bi znao za globalističku terminologiju kao što je izraz “Reset” i pokušao bi izbjeći njegovu upotrebu pod svaku cijenu. 

Niti jedan desničarski vođa ne bi želio biti povezan s globalističkom agendom protiv koje bi većina konzervativaca radije krenula u rat.

To bi se moglo shvatiti kao ograničeni gaf ili pogreška, ali Trussina nedavna uporaba ovog izraza sada podiže mnoge obrve s obzirom na njezinu prošlu povezanost sa WEF-om. Ona navodi da:

“Vjerujemo u to da našim stvarateljima i tvorcima bogatstva olakšavamo obavljanje poslova. Britansko gospodarstvo treba resetirati. Ne možemo nastaviti sadašnjom putanjom upravljanog pada. Umjesto toga, moramo krenuti novim smjerom. Ja ću nas voditi tim putem u bolju budućnost .”

Ovaj je komentar izrečen nedugo nakon što je Truss govorila o padu funte i skorom bankrotu britanskog mirovinskog sustava.  

Ključni zahtjev ugrađen u svako ekonomsko “resetiranje” bio bi kolaps starog modela. Truss možda jednostavno opisuje što će se vjerojatno dogoditi, a ne ono što ona želi da se dogodi, ali ona predstavlja koncept resetiranja kao rješenje, a ne kao prijetnju. Što u prijevodu znači da bi je konzervativci trebali pažljivo promatrati. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp