Zdravstveni službenici priznaju da Bill Gates doista upravlja svjetskim zdravstvom

Zdravstveni službenici priznaju da Bill Gates doista upravlja svjetskim zdravstvom

Ideja da Bill Gates vrši neprimjereni utjecaj na globalno zdravstvo u startu je odbijena i odbačena kao luda teorija zavjere. Ali kao i s mnogim stvarima, ova teorija zavjere sada se pokazala kao nepobitna činjenica.

Dana 14. rujna 2022. Politico je objavio opsežno posebno izvješće temeljeno na “četiri tuceta intervjua s američkim i europskim dužnosnicima i globalnim zdravstvenim stručnjacima”, pod naslovom “Kako su Bill Gates i njegovi partneri preuzeli globalni odgovor na COVID-19”.

Kao što je Igor Chudov primijetio na Substacku, u roku od nekoliko sati naslov je uređen tako da glasi: “Kako su četiri privatne grupe iskoristile svoj utjecaj za kontrolu globalnog odgovora na COVID – uz malo nadzora”, kao što je ilustrirano na Chudov -im snimkama zaslona u nastavku.

Politico članak

Zanimljivo, pet sati nakon te promjene, Politico je vratio naslov, tako da u trenutku pisanja glasi: “Kako su Bill Gates i partneri iskoristili svoj utjecaj za kontrolu globalnog odgovora na Covid — uz malo nadzora. Jedina riječ koja sada nedostaje u izvornom naslovu je “njegov”. Možete vidjeti kako je naslov išao naprijed-natrag tijekom 15 sati na archive.today.


Organizacije Four Gates monopoliziraju globalni odgovor na COVID


Prema Politicu, četiri zdravstvene organizacije — Zaklada Billa i Melinde Gates, GAVI, Koalicija za inovacije pripravnosti na epidemiju (CEPI) i Wellcome Trust — brzo su preuzele vodstvo u globalnom odgovoru na pandemiju, a sve četiri tvrde da biti neovisne organizacije, a sve ih je zapravo osnovao i/ili financirao Gates.


“Kada je nastupio Covid-19, svjetske vlade nisu bile spremne”, piše Politiko. “Dok su najmoćnije nacije gledale same sebe, četiri nevladine globalne zdravstvene organizacije počele su kovati planove za borbu na život ili smrt protiv virusa koji neće poznavati granice.


Ono što je uslijedilo bio je stalan, gotovo neumoljiv prijenos moći s vlada na skupinu nevladinih organizacija, prema sedmomjesečnoj istrazi američkih i europskih novinara POLITICO-a i njemačkih novina WELT.

Naoružane stručnošću, ojačane kontaktima na najvišim razinama zapadnih zemalja i ojačane dobrim odnosima s proizvođačima lijekova, ove četiri organizacije preuzele su uloge koje često imaju vlade – ali bez odgovornosti vlada”.


Šest zaključaka Politikovog istraživanja


Tijekom ranih dana izbijanja, dok su vlade još raspravljale o ozbiljnosti, Zaklada Bill & Melinda Gates, GAVI, CEPI i Wellcome Trust započeli su koordinirane napore da identificiraju proizvođače cjepiva, financiraju testove, liječenje lijekovima i injekcije mRNA, te su razvili globalni plan distribucije u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom. Na bočnoj traci, Politiko ističe šest ključnih zaključaka svoje istrage:

“1. Četiri organizacije potrošile su gotovo 10 milijardi dolara na COVID od 2020. — isti iznos kao i vodeća američka agencija zadužena za borbu protiv COVID-a u inozemstvu.


  1. Organizacije su zajedno dale 1,4 milijarde dolara Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, gdje su pomogle u stvaranju ključne inicijative za distribuciju alata za COVID-19. Taj program nije uspio postići svoja izvorna mjerila.

  2. Čelnici organizacija imali su pristup bez presedana najvišim razinama vlasti, potrošivši najmanje 8,3 milijuna dolara na lobiranje kod zakonodavaca i dužnosnika u SAD-u i Europi.

  3. dužnosnika iz SAD-a, EU-a i SZO-a rotirali su se kroz ove četiri organizacije kao osoblje, pomažući im da ojačaju svoje političke i financijske veze u Washingtonu i Bruxellesu.

  4. Čelnici četiriju organizacija obvezali su se premostiti kapitalni jaz. Međutim, tijekom najgorih valova pandemije zemljama s niskim dohotkom ponestalo je cjepiva.

  5. Čelnici triju od četiriju organizacija tvrdili su da ukidanje zaštite intelektualnog vlasništva nije potrebno za povećanje opskrbe cjepivom – za koje su aktivisti vjerovali da će pomoći u spašavanju života”.


Nekvalificiran i neizabran


Kako je detaljno opisao Politico, kroz Gatesovo lobiranje i financijsku moć, međunarodni odgovor na COVID brzo se prebacio s pojedinačnih vlada na “privatno nadziranu globalnu skupinu nevladinih stručnjaka”.

“Što Billa Gatesa čini kvalificiranim za savjetovanje i savjetovanje američke vlade o tome gdje bi trebala uložiti… ogromne resurse?” ~ Kate Elder, viša savjetnica za politiku u kampanji Access za Liječnike bez granica

U SAD-u, predsjednik Biden izdvojio je 500 milijuna dolara samo za CEPI u svom proračunu za COVID-19 od pet milijardi dolara, koji Kongres tek treba odobriti. Ali kao što je Kate Elder, viša savjetnica za politiku cjepiva u kampanji za pristup Liječnicima bez granica, primijetila:

“Što Billa Gatesa čini kvalificiranim da savjetuje vladu SAD-a o tome gdje bi trebala uložiti… ogromne resurse?”

Lawrence Gostin, profesor na Sveučilištu Georgetown koji se specijalizirao za javno zdravstvo, rekao je za Politico:

“Mislim da bismo trebali biti duboko zabrinuti. Na vrlo grub način, novac kupuje utjecaj. A ovo je najgora vrsta utjecaja. Ne samo zato što je to novac – iako je to važno, jer novac ne bi trebao diktirati politiku – nego i zato što je to povlašteni pristup, iza zatvorenih vrata.


Antidemokratski je jer je izrazito netransparentan i za sobom ostavlja obične ljude, zajednice i civilno društvo.

Gates je “vlasnik” WHO-a

Mnogi su istaknuli da Gates, kroz svoje milijarde donacija WHO-u, ima značajan utjecaj na odluke WHO-a. U rujnu 2021., WHO insajder dr. Astrid Stuckelberger, izdao je izjavu o Gatesu, objašnjavajući kako je WHO zapravo pod kontrolom Gatesa, koji zauzvrat diktira politiku za svoju osobnu financijsku korist.


Od četiri organizacije na koje se Politiko fokusira, GAVI, Alijansa za cjepiva, možda je najvažnija. GAVI, koji je osnovao Gates, ima sjedište u Švicarskoj. Godine 2009. GAVI je priznat kao međunarodna institucija i dobio je puni imunitet, uključujući i kvalificirani diplomatski imunitet, što je krajnje čudno s obzirom da organizacija nema političku moć jamčiti diplomatski imunitet.

Još čudnije, GAVI-jeve imunitetne klauzule nadilaze čak i klauzule diplomata. GAVI-jev imunitet pokriva sve aspekte angažmana, uključujući kriminalne aktivnosti. 

Jednako čudna je činjenica da su potpuno oslobođeni plaćanja poreza.

GAVI u osnovi može raditi što god hoće bez ikakvih posljedica. Policija čak ne može istraživati ​​niti prikupljati dokaze od GAVI-ja ako su bili uključeni u kriminalističku istragu. Eto koliko su dobro zaštićeni. I, prema Stuckelbergeru, GAVI je entitet koji zapravo upravlja WHO-om.

Prema Stuckelbergeru, Gates je 2017. tražio da ga stave u izvršni odbor WHO-a – kao državu članicu – navodno jer im daje toliko novca. Nema dokaza da je Gates ikada službeno dobio status države članice, ali čini se da je smislio alternativnu igru ​​moći.


Stuckelberger je istaknuo da su Gates i WHO sklopili trostrani sporazum sa Swissmedicom, švicarskom Agencijom za hranu i lijekove, što je vrlo neobično. Dakle, u osnovi, kada Gates nije izglasan kao država jednog čovjeka, sklopio je tripartitne dogovore sa državama članicama i WHO-om, u biti ga stavljajući u rang sa WHO-om!

Jedna zanimljivost koja podupire ideju da je Gates ili stvarna moć iza WHO-a, ili ima istu količinu moći kao WHO, jest činjenica da je Gates više puta bio prvi koji je objavio što svijet treba učiniti kako bi se nosio s pandemije, a onda bi WHO izašao s identičnom porukom koju su države članice tada morale slijediti.

Ali tko je Gates da usmjerava globalno zdravlje i odgovore na pandemiju? On je nitko. Nema medicinsko obrazovanje. Potpuno je nestručan govoriti o bilo kakvim zdravstvenim problemima. Nije ni završio fakultet. I nikada nije bio izabran da predstavlja narod u bilo kojem svojstvu.

Uglavnom, ovdje imamo bogatog pojedinca koji je smislio način da neslužbeno monopolizira sposobnost donošenja odluka globalnog zdravstvenog autoriteta kako bi se obogatio, što je više nego ludo.

WHO je bio ključan u Gatesovom usponu na vlast

Gatesov utjecaj na WHO nedvojbeno je razlog zašto je WHO dopustio ovim četirima skupinama koje financira Gates da usmjere globalni odgovor na COVID. Kako prenosi Politiko:

“SZO je bila ključna za uspon skupina na vlast. Svi su imali dugogodišnje veze s globalnim zdravstvenim tijelom. Upravni odbori CEPI-ja i Gavija imaju posebno imenovanog predstavnika SZO-a.

Postoje i rotirajući položaji između grupnog zapošljavanja i rada SZO-a: bivši zaposlenici SZO-a sada rade u Zakladi Gates i CEPI-ju; neki, poput Chrisa Wolffa, zamjenika direktora vladinih partnerstava u Zakladi Gates, drže važne položaje.

Velik dio utjecaja grupe na WHO dolazi jednostavno od novca. Od početka pandemije 2020. Zaklada Gates, Gavi i Wellcome Trust zajednički su donirali više od 1,4 milijarde dolara WHO-u – znatno više od većine drugih službenih država članica, uključujući Sjedinjene Države i Europsku komisiju, prema WHO-u podaci.

Bilo bi drugačije da su te organizacije stvarno napravile odličan posao. Ali nisu. Neovisni pregled Dalberg Global Development Advisors, konzultantske tvrtke sa sjedištem u New Yorku, otkrio je da inicijativa koju je pokrenula grupa Gates, Access to COVID-19 Tools Accelerator (ACT-A), nije uspjela na svim frontama.

Unatoč proračunu od 23 milijarde dolara, ACT-A je nabavio samo 16% ciljanog broja testova za zemlje s niskim i srednjim prihodima, a od 245 milijuna tretmana koje je trebao osigurati zemljama s niskim i srednjim prihodima, samo 1,8 milijuna. Slično tome, od 2 milijarde cjepiva protiv COVID-a koja su trebala biti isporučena do kraja 2021., isporučeno je samo 319 milijuna doza.

Naravno, netko bi mogao tvrditi da je neuspjeh u isporuci lažnih PCR testova i opasnih tretmana i injekcija mRNA bio blagoslov pod maskom. Ali ostaje činjenica da su te organizacije daleko od izvrsnih i da ne uspijevaju postići mnoge od svojih navedenih ciljeva.

Oni previše obećavaju, a premalo ispunjavaju. Spremni su žrtvovati svoje živote kako bi zadržali kontrolu nad patentima koji donose novac. I dok manje-više sami oblikuju globalni odgovor na pandemije, nema nikoga tko bi ih smatrao odgovornima za njihov učinak.

Što je Politiko izostavio


Iako je Politikino izvješće opširno, ono ipak ne uključuje niz važnih dijelova slagalice ocrtanih u Chudovom članku Substack. Na primjer:

  • Čini se da je SARS-CoV-2 namjerno konstruirano biološko oružje.
  • Zaklada Bill & Melinda Gates pomogla je organizirati Event 201, vježbu pripravnosti na pandemiju u listopadu 2019. koja je proročanski predvidjela COVID-19 — i potrebu za masovnom propagandom i kampanjom cenzure za suzbijanje “zavjera” o virusu.
  • U rujnu 2019. Gates je kupio 3,1 milijun dionica BioNTecha za 55 milijuna dolara. BioNTech je u to vrijeme radio na imunoterapiji specifičnoj za pacijente s rakom i drugim kroničnim bolestima. Sredinom ožujka 2020. BioNTech se udružio s Pfizerom u razvoju mRNA cjepiva protiv COVID-a. Do kolovoza 2021. Gatesovo transparentno ulaganje vrijedilo je 1,7 milijardi dolara.
  • Zaklada Gates financirala je EcoHealth Alliance, organizaciju za koju se sumnja da je uključena u razvoj SARS-CoV-2.
  • Zaklada Gates također je financirala Sveučilište Sjeverne Karoline (UNC) s najmanje 56 različitih potpora, gdje je dr. Ralf Baritz proveo istraživanje povećanja funkcije povezano s razvojem SARS-CoV-2. Barić je surađivao i s EcoHealth Allianceom i Institutom za virusologiju Wuhan (WIV).

Kao što je Chudov primijetio u svojoj završnoj riječi:

“Međutim, sama objava ovog članka ima ogroman značaj. Stvari koje većina nas zna i o kojima pričamo pojavljuju se u takozvanom “mainstream tisku” – nakon što je sva šteta učinjena, naravno.

Virus je pušten; milijuni su umrli; preko milijardu mladih ljudi je prisilno cijepljeno pod lažnim izgovorima. Kad je prekasno da se bilo što promijeni, Politiko konačno konstatuje očito. Ipak, bolje i to nego ništa.

Gotovo sve u Politikinom tekstu bilo je poznato prije godinu dana. Gdje je tada bio Politiko? Zauzet uzimanjem novca od vlade za reklamiranje cjepiva protiv virusa COVID-19. Pandemija je bila zločin, a ne nesreća.

Gates-Fauci plan za cijepljenje svijeta

Međutim, Gates je daleko od jedinog neprijatelja u ovoj orkestriranoj drami. Dr. Anthony Fauci još je jedan ključni igrač. Ironično, Gates tvrdi da je “preuzeo najveći teret zloporabe zavjere u vezi s COVID-om” jer Europljani nisu upoznati s Faucijem. Nedavno je izjavio za časopis Fortune:

„Bio je to pravi fenomen; ovdje u SAD-u usredotočio se na mene i Tonyja Faucija, a na međunarodnoj razini više je bilo na meni jer nisu znali tko je Tony – to mu je stvarno nedostajalo!”

No dok Gates pokušava odbaciti zabrinutost ljudi zbog svog neprimjerenog utjecaja na njihovo zdravlje kao šalu, nema manjka dokaza da on doista vuče konce za koje nije kvalificiran.

U “Bill Gates Lays Out Plan for Global Takeover,” bavim se Gatesovom ulogom u WHO-u i planom WHO-a da konačno preuzme kontrolu nad svim odlukama o zdravstvenoj skrbi diljem svijeta. Također sam pregledao kako su Gates i Fauci radili zajedno, formirajući nevjerojatno javno-privatno partnerstvo koje ima nevjerojatnu moć nad američkom javnošću.

Davne 2000. godine Fauci i Gates sklopili su sporazum o kontroli i širenju globalnog poduzeća za proizvodnju cjepiva, što je kulminiralo 2021. s planom da se svakom muškarcu, ženi i djetetu na planeti ubrizga eksperimentalno cjepivo protiv COVID-19. Suradnja Gatesa i Faucija detaljno je opisana u bestseleru Roberta F. Kennedyja Jr. “Pravi Anthony Fauci”.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp