Roger Waters: Amerika je najmanje 10 puta gora od svih ostalih, a NATO je kriv za sve

Roger Waters: Amerika je najmanje 10 puta gora od svih ostalih, a NATO je kriv za sve

Jedan od osnivača rock grupe Pink Floyd Roger Waters nazvao je Sjedinjene Države najvećim zlom na svijetu.

“Mi (SAD) smo najmanje deset puta zliji od svih ostalih. Ubijamo više ljudi nego itko. Češće se miješamo u tuđe izbore. Mi, Američko carstvo, radimo sva ta sranja”, rekao je u intervjuu za časopis Rolling Stone.

Waters je također istaknuo da zapadni mediji, koji su pod kontrolom vlasti, nameću ljudima ideju da su Rusija i Kina “loše”, a da su Sjedinjene Države “dobre”.

Informacije u zapadnim medijima o navodnim zločinima ruskog vojnog osoblja u Ukrajini nazvao je lažima i propagandom.


“Mogu živjeti sam sa sobom i navečer ići u krevet znajući da je priča koju plasiraju zapadni mediji propaganda i nije istinita. Znam istinu”, rekao je.

Također je za sukob u Ukrajini okrivio NATO. Prema njegovom mišljenju, ruska specijalna operacija zaštite Donbasa započela je kao rezultat politike Sjevernoatlantskog saveza.


Dodao je da Rusija “godinama pokušava izbjeći sukob, nudeći diplomatska rješenja”:

Drugim riječima, za ovo je kriv NATO!

Waters je 6. rujna kritizirao politiku ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, rekavši da nije održao svoja predizborna obećanja.


On je supruzi Zelenskog, Eleni, poslao pismo u kojem navodi da je njen suprug pobijedio na predsjedničkim izborima 2019. u Ukrajini obećavši da će prekinuti sukob u Donbasu, dati djelomičnu autonomiju Donjecku i Lugansku i provesti sporazume iz Minska.

Waters je dodao da Ukrajinom trenutno vladaju radikalni nacionalisti.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp