Službeni podaci američke vlade pokazuju da 7,7% traži liječničku pomoć nakon cijepljenja, a 25% ima ozbiljne nuspojave

Službeni podaci američke vlade pokazuju da 7,7% traži liječničku pomoć nakon cijepljenja, a 25% ima ozbiljne nuspojave

Mreža za akciju informiranog pristanka (ICAN) nedavno je dobila veliku tužbu protiv CDC-a, zahtijevajući od agencije da preda svoje podatke o štetnosti cjepiva protiv COVID-a V-safe.

Za prikupljanje zdravstvenih procjena nakon cijepljenja protiv COVID-19, CDC je razvio alat pod nazivom V-safe koji radi na pametnim telefonima. Više od 10 milijuna sudionika prijavilo se i poslalo svoje zdravstvene podatke.

“V-safe pruža osobne i povjerljive zdravstvene provjere putem tekstualnih poruka i web anketa, tako da možete brzo i jednostavno podijeliti s CDC-om kako se vi ili vaša voljena osoba osjećate nakon što ste primili cjepivo protiv COVID-19. Ove informacije pomažu CDC-u u praćenju sigurnosti cjepiva protiv COVID-19 u gotovo stvarnom vremenu”, rekao je CDC.

Nakon uspješne tužbe, ICAN-u je odobren pristup CDC-jevim podacima o ozljedama od cjepiva protiv COVID-a V-safe.

“Kako bi ti podaci bili javni, ICAN je aktivirao svoj pravni tim. Nakon što je dva puta tužio CDC , CDC je kapitulirao u sudskom nalogu da se podaci moraju objaviti”, navodi se u priopćenju tvrtke. “ICAN je uzeo službene neobrađene podatke iz CDC-a i stvorio vizualno sučelje nadzorne ploče za jednostavno korištenje.”

Korisnici će moći vidjeti vizualni prikaz više od 144 milijuna redaka zdravstvenih podataka prikupljenih kroz ICAN-ovu tužbu protiv CDC-a pomoću prilagođene nadzorne ploče. (Pogledajte sliku ispod)Prema podacima, ozlijeđeno je 3.353.110 od 10 milijuna ljudi koji su koristili v-safe.

A 6,458,751 zdravstvenih učinaka prijavili su v-safe korisnici.

Opcije za zdravstvene učinke bile su:

  1. nesposoban za rad ili pohađanje škole;
  2. ne može obavljati svoje normalne dnevne aktivnosti; i/ili
  3. zahtjev za njegu od liječnika ili drugog pružatelja zdravstvenih usluga.
  4. Svaki korisnik može odrediti više od jednog utjecaja na zdravlje, kako tijekom jedne prijave tako i tijekom vremena u više prijava.
  5. U utorak u epizodi ” Fox News @ Night” s Chaseom Gallagherom, odvjetnik za ljudska prava i cijepljenje Aaron Siri raspravljao je o podacima CDC-a o riziku i utjecaju cjepiva.
  6. Trebalo je 463 dana i dvije tužbe da CDC preda podatke Aaronu Siriju.
  7. “Od 10 milijuna korisnika unutar V-safea, 7,7% je moralo potražiti liječničku pomoć nakon cijepljenja. Mislim da je to nevjerojatno visok postotak”, reklaje Siri.
  8. “7,7% je trebalo medicinsku pomoć, govorimo o hitnoj pomoći, hospitalizacijama. I povrh toga još 2,5 milijuna, govorimo o 25% koji su izostali s posla ili škole ili su imali ozbiljne reakcije na cjepivo,”rekao je Gallagher.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp