U medijskoj tišini pod zemljom niču rajevi za spas elite od svih katastrofa koje sami izazivaju


Vladari, kraljevi, moćnici i ostali bogataši uvijek nađu način da se odvoje od običnih, iz njihove perspektive gledano – siromašnih ljudi, kako bi mogli odvojeno od ostatka svijeta uživati u luksuzu i biti mentalno potpuno odvojeni od svijeta kojim žele nastaviti vladati sa sigurne udaljenosti bez da se opterećuju slikama kaosa suvremenog društva. Sebičnost je glavna karakteristika moćnika i vladara. Oni misle samo i isključivo na sebe, a nikada na ostatak svijeta. Samobitnost je ključna riječ. Sami su sebi bitni i najbitniji i nema toga što se može dogoditi da se to ikada promijeni. 

Povijest se ne mijenja, mijenjaju se samo vremena od kojih svako ima svoje kaose. Ovo naše vrijeme donosi sa sobom svoje vjetrove svojih užasa od kojih se suvremeni bogataši pripremaju sakriti u luksuznim podzemnim rezidencijama. Do koje god katastrofe dođe, njih se to neće ticati.

Comfort without compromise

Sjetimo se tradicije veličanstvenih, luksuznih rezidencija izgrađenih imajući na umu sigurnost i obranu – sjetimo se francuskih dvoraca, velikih engleskih dvoraca ili dvoraca koji još uvijek krase središnju Europu.

Entrance

Šira javnost nije upoznata s činjenicom da Oppidum sada u medijskoj tišini stvara svojevrsne podzemne bunkere – prostore koji su potpuno sigurni i krajnje diskretni, a opet raskošno opremljeni i potpuno prilagođeni svakodnevnom životu i svim potrebama čovjeka – za rekreacijom, brigom o zdravlju, poslom i mirnim obiteljskim životom te druženjem s obitelji, prijateljima i susjedima – sve pod zemljom. Svim zainteresiranima poručuju: „Možete biti sigurni da vi, vaša obitelj i vaša najdragocjenija imovina imate mjesto sigurnosti i udobnosti pri ruci onoliko dugo koliko vam je potrebno, što god se događalo u vanjskom svijetu.“

Kako to bahato zvuči da korisnici tih luksuznih bunkera mogu biti sigurni što god se događalo u vanjskom svijetu. No, takav je svijet u kojem živimo. Oni koji izazivaju kaos planiraju se spašavati od bilo kakvih katastrofa do koji može doći u svakome trenutku. A u spas sa sobom zasigurno neće pozvati sve svoje sluge koje im danas tako vjerno služe. Kada dođe do katastrofe, oni će spašavati samo sebe. U to možemo biti sigurni.

Švicarska tvrtka koja opskrbljuje utvrđene podzemne rezidencije predstavila je svoje nove bunkere L’Heritage – za pojedince ultra visoke neto vrijednosti koji žele preživjeti apokalipsu okupani u krilu luksuza na koji su navikli. Jer, njihov se život ne smije promijeniti. Njih apokalipsa ne zanima, niti ih se tiče. Oni žele nastaviti sa svojim luksuznim životima u miru i daleko od običnih smrtnika. Sve katastrofe prepuštaju ostatku svijeta.

Tvrtka, Oppidum, naručila je od francuskog arhitekta Marca Prigenta da dizajnira prostrana podzemna prebivališta za “vremena bez presedana” –  od kojih svaki nudi najmanje 10.000 četvornih stopa prostora.

Rezidencije se mogu prilagoditi ukusu vlasnika – i mogu uključivati ​​dodatne sadržaje kao što su iznimno velika garaža, privatna umjetnička galerija, saloni za sastanke, unutarnji vrt, pa čak i spa s privatnim bazenom

Rezidencije imaju  dva neovisna sustava za filtriranje zraka  – primarnu jedinicu za mirnodopski rad koja neograničeno osigurava svježi zrak  i najsuvremeniji sekundarni sustav za filtriranje zraka  koji može zaštititi od svih mogućih zagađivača u zraku „radioaktivnih, kemijskih, bioloških ili onih nuklearnog podrijetla”. Eto, sada znamo tko može strahovati od nuklearne katastrofe – samo svi mi – obični smrtnici, a bogataši zasigurno ne, oni će medijskim putem, ako do te katastrofe dođe – pratiti uništenje i pomor koji će se događati na Zemlji sa sigurne udaljenosti – u udobnosti svojih luksuznih podzemnih bunkera.

Iz Oppiduma poručuju:

„Ukoliko se ukaže potreba, Oppidumova jedinstvena visokotlačna rezerva zraka i unutarnja cirkulacija osigurava dovoljnu razinu kisika u zdanju i istovremeno održava nadtlak kako bi se osigurala apsolutna zrakonepropusnost i plinonepropusnost unutarnjeg okoliša.

Filtriranje zraka uključuje sustav za uklanjanje CO2 kako bi se osigurao zrak za disanje kada u zgradi nema dovoljno dovoda svježeg zraka. Ako je potrebno, pomoćni dovod spojen na uklanjanje CO2 osigurat će dovoljnu razinu kisika.“

Glavna konstrukcija je armiranobetonska ljuska dizajnirana za statička i dinamička opterećenja, udarne valove, seizmičnost i druge čimbenike, a skloništa mogu čak biti “dizajnirana prema najvišoj NATO STANAG 2280:2016 razini zaštite.”

Jaka sigurnost je ključna, s obzirom na to da su ovi bunkeri napravljeni da prebrode apokalipsu u iznimnom luksuzu. U tu svrhu,  protuprovalna vrata kontrolira multi-biometrijski mjerač  koji skenira lice, šarenicu, dlan i otiske prstiju stanara. Svaka rezidencija također dolazi s  integriranim sigurnosnim sustavom vojne razine, kao i (naravno) sposobnošću preživljavanja izvan mreže.

“Ona su mjesta mira i apsolutne sigurnosti za vlasnike i njihove obitelji. Imamo privilegiju ponuditi našim klijentima najvišu razinu usluge, stvarajući prekrasna mjesta koja će štititi njih i njihovu ostavštinu za generacije koje dolaze,” rekao je osnivač i izvršni direktor Oppiduma Jakub Zamrazil u izjavi. 

Ovi luksuzni bunkeri u kojima se mogu preživjeti sve katastrofe dostupni su u SAD-u, EU, Velikoj Britaniji i UAE i spremni su primiti sve moćnike koji čine sve kako bi uništili ovaj svijet, kako bi se kada dođe do katastrofe sklonili u ove podzemne rajeve.

Pogledajte kako to izgleda:

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp