Zelenski pozvao NATO da napadne Rusiju nuklearnim oružjem


Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski smatra da bi “NATO trebao spriječiti Rusiju da upotrijebi nuklearno oružje”. Doslovno je izjavio da bi NATO trebao napasti Rusiju nuklearnim oružjem.

“Potrebni su preventivni udari kako bi znali što ih čeka ako upotrijebi nuklearno oružje. Ne obrnuto, čekati ruske nuklearne napade i onda reći ‘oh, uspjeli ste, sad ćete vidjeti“, rekao je u četvrtak, govoreći putem video veze u australskom think tanku, Institutu Lowi.

NATO bi, rekao je Zelenski, “trebao preispitati kako koristi svoj pritisak”. Nakon izjava Zelenskog, zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrij Medvedev nazvao je predsjednika Ukrajine idiotom nakon njegovih riječi o preventivnom udaru na Rusku Federaciju. On je to izjavio na svom Telegram kanalu.

“Psihijatri bi ovom idiotu trebali dati preventivnu kraniotomiju. Sve dok nije izazvao još više nevolja svom narodu i svima ostalima”, rekao je ruski političar.

Ova po mnogima vrlo opasna izjava Zelenskog izazvala je vrlo oštre reakcije Kremlja odakle su rekli da sve zemlje svijeta, prvenstveno SAD, Velika Britanija i članice EU trebaju obratiti pozornost na tu njegovu izjavu, naglasio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov prema čijim riječima SAD i Velika Britanija izravno utječu na postupke Kijeva i upravo se zbog toga trebaju smatrati odgovornima za izjave Zelenskog.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp