Milijarder Elon Musk: Veliki sam obožavatelj Ukrajine, ali nisam obožavatelj Trećeg svjetskog rata

Milijarder Elon Musk: Veliki sam obožavatelj Ukrajine, ali nisam obožavatelj Trećeg svjetskog rata

Američki poduzetnik, osnivač kompanija Tesla i SpaceX, milijarder Elon Musk odgovorio je na kritike svog plana rješavanja sukoba u Ukrajini izjavom da je “veliki obožavatelj Ukrajine”, ali da nije ljubitelj Trećeg svjetskog rata. .

“Veliki sam obožavatelj Ukrajine, ali ne i trećeg svjetskog rata”, napisao je milijarder na Twitteru.

Elon Musk je reagirao na pisanje ukrajinskog lista “Kiev Post” koji navodi da je “situacija u vezi s Muskom očito izmakla kontroli” te da “ponos i taština igraju veliku ulogu u njegovim pokušajima da se napravi stručnjakom za Ukrajinu”. List je također pozvao Muska da prestane i prizna da je “pretjerao”.

Milijarder Musk je u ponedjeljak napisao kako sumnja u mogućnost pobjede Ukrajine u slučaju sveopćeg rata protiv Rusije i pozvao strane na uspostavu mira. Iznio je i svoju viziju rješenja sukoba u Ukrajini, koja podrazumijeva “ponovljeno glasanje” u Donbasu “pod nadzorom Ujedinjenih naroda”, kao i da Krim ostane “formalni dio Rusije kakav je bio od 1783. (do Hruščovljeve pogreške)”, uz jamstva za vodoopskrbu poluotoka i neutralni status Ukrajine.
 

Milijarder Musk je kasnije izjavio da istočne regije Ukrajine, gdje Rusi čine većinu, preferiraju Rusiju. Biznismen je potvrdio svoj stav objavivši kartu izbora u Ukrajini održanih 2012. godine. Vidljivo je da je u istoj zemlji velika većina građana glasala za Reg stranku koju Elon Musk naziva “proruskom”.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp