Razotkriven Trudeauov ugovor s WEF-om o digitalnom ID-u vrijedan 105 milijuna dolara


Vlada Justina Trudeaua ima ugovor vrijedan 105,3 milijuna dolara za razvoj uvođenja digitalnih identiteta za putovanja u Kanadu i ono što je najskandaloznije u svemu tome, jest njihovo priznanje da je Svjetski ekonomski forum njihov partner u tom projektu.

Liberalna vlada pismeno je priznala da je u tijeku ugovor vrijedan 105,3 milijuna dolara sa WEF-om za uvođenje Known Traveler Digital ID-a.

Konzervativna zastupnica Leslyn Lewis, koji je bila otvoreni kritičar WEF-a i usvajanja programa digitalnog identiteta od strane vlada, otkrila je priznanje u pitanju o nalogu koje je potpisao ministar prometa Omar Alghabra.

The Counter Signal izvještava: U odgovoru, Transport Canada je priznao da je WEF jedan od nekoliko partnera za projekt savezne vlade Known Traveler Digital Identity (KTDI), koji će koštati 105,3 milijuna dolara tijekom pet godina.

“To više nije teorija zavjere – to je ugovorna činjenica”, napisala je Lewis na Twitteru.

Transport Canada najavio je projekt KTDI u siječnju 2018. godine.

Prema odgovoru Narudžbenice, “Ovaj projekt se temelji na dobrovoljnim doprinosima projektnih partnera. Svi projektni partneri odgovorni su za svoje troškove povezane sa sudjelovanjem. Projektni partneri su: Vlada Kanade, Vlada Nizozemske, Air Canada i Royal Dutch airlines, Toronto, Montreal i Međunarodna zračna luka Schiphol te Svjetski ekonomski forum.

U proračunu za 2021. godinu predloženo je 105,3 milijuna dolara za pet godina, počevši od 2021. do 2022., za suradnju Transport Canada s međunarodnim partnerima na daljnjem unaprjeđenju digitalnog identiteta kod putnika.

WEF kaže da, zajedno sa svojim partnerima, trenutno “pilotira komponente KTDI koncepta u stvarnom, prekograničnom kontekstu kako bi dodatno poboljšao koncept i informirao buduće pilote. Pilot učenje također će pomoći u informiranju o razvoju najboljih praksi i standarda u suradnji s međunarodnim regulatornim tijelima i tijelima za postavljanje standarda i industrijom.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp