Ministrica Gewessler: “Beskućnici s glavnim prebivalištem u Austriji dobivaju klimatski bonus”

Ministrica Gewessler: “Beskućnici s glavnim prebivalištem u Austriji dobivaju klimatski bonus”

Zelena ministrica za klimu, okoliš, energiju, mobilnost, inovacije i tehnologiju Austrije, Leonore Gewessler poznata je po njezinim posve slučajnim iliti nenamjernim šalama – prisjetimo se njezinih savjeta za uštedu energije. Najnoviji geg možda je otišao malo predaleko – ili možete razmisliti o tome kako će ga vjerojatno prihvatiti sami beskućnici. Da su svoje glavno mjesto prebivališta (!) prijavili u Austriji, dobili bi ono što je poznato kao “klimatski bonus” – ‘helikopterski dodatak’.

Tabloid Heute, koji izdaje Young Global Leader (WEF), nedavno se bavio pitanjem hoće li i beskućnici imati koristi od “500 eura za sve”. Takozvani “klimatski bonus” je komunistička redistribucija bogatstva koje je prethodno oduzeto ljudima kroz jednu od najviših svjetskih poreznih stopa. Ilegalni migranti također dobivaju klimatski bonus u Austriji ako su u Austriji šest mjeseci, kao i zatvorenici.

Beskućnici, s druge strane, ne bi mogli uživati ​​u blagodati novca, iako bi im – u istinski solidarnom društvu – prijeko trebao svaki cent. Za takve ljude pitanje je sve samo ne trivijalno. Na pitanje “Todaya”, ministrica Gewessler odgovorila je vrlo čudnom izjavom:

“Ako su beskućnici prijavili glavno mjesto boravka u Austriji, oni također dobivaju klimatski bonus. Isporuka se zatim vrši bankovnim transferom – ako znamo račun – ili RSa pismom na trenutnu adresu registracije”.

Razmišljajući trezveno o tome, naravno, to je sprdnja. Kamo bi trebalo ići pismo za beskućnika? Na koju bi adresu trebalo biti upućeno? Ispod mosta? U šumi?

Za neke beskućnike u Austriji, međutim, postupak ipak ima smisla – barem sa stajališta uključenih službenika. Jer beskućnici u Austriji mogu prijaviti glavno prebivalište preko raznih humanitarnih organizacija. Tamo će se slati i službeni dopisi. Međutim, nema jamstva da svi beskućnici doista koriste ovu “uslugu”. Što je s onim beskućnicima koji ju ne koriste?

Ukupno bi 10.000 ljudi bilo zahvaćeno – i unatoč gore spomenutom pravu, oni još uvijek ne bi dobili bespovratna sredstva od države da su prijavili svoje mjesto prebivališta organizaciji za skrb. Očito su Zelenima važnije stotine tisuća imigranata iz cijeloga svijeta od svojih sugrađana u potrebi. Vjerojatno se zato toliko trude ishoditi pravo glasa za strance.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp