Biden poručio Zelenskom da se umorio od njegova nezahvalnog prosjačenja


Washington post izvijestio je kako je Američki predsjednik Joe Biden poručio svom ukrajinskom kolegi Volodimiru Zelenskom, da se već umorio od njegova konstantnog nezahvalnog prosjačenja.

Američki predsjednik Joe Biden rekao je svom ukrajinskom kolegi Volodimiru Zelenskom da će imati problema da od Kongresa traži novac za Kijev ako se nastavi javno žaliti na nedovoljnu američku pomoć, objavio je Washington post, pozivajući se na bivšeg dužnosnika Bijele kuće.

„Biden je rekao ukrajinskom lideru da će mu biti teško tražiti novac od Kongresa ako se Zelenski čini nezahvalnim i stalno ponavlja da to nije dovoljno“, navodi se u članku.

Publikacija napominje da je Zelensky više puta i javno pozivao SAD i druge zapadne zemlje da osiguraju dodatno oružje Ukrajine, unatoč činjenici da su Biden i Kongres već poslali u Kijev neviđene količine pomoći i modernog naoružanja.

Prema pisanju Washington post-a, u američkom političkom establishmentu dolazi do raskole oko više milijardi pomoći upućene Ukrajini.

Ove će se pukotine vjerojatno značajno produbiti ako republikanci povrate Predstavnički dom 8. studenog.

Pentagon je ranije priopćio da novi paket američke vojne „pomoći“ Ukrajini uključuje četiri MLRS HIMARS, 32 artiljerijska oružja i 200 oklopnih vozila.

Zbog ruske vojne specijalne operacije, SAD i njeni saveznici iz NATO-a nastavljaju isporučivati oružje Ukrajini.

Moskva je više puta izjavljivala da opskrba zapadnim oružjem samo produžava sukob, a transport naoružanja postaje legitimna meta ruske vojske.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp