Tucker Carlson otpuhao Zelenskog i Ukrajince: Nazvao ga diktatorom s “božićnom listom” želja


Kongres bi trebao odbaciti ukrajinski “božićni popis” zahtjeva za dodatnu pomoć SAD-a, rekao je popularni voditelj FOX News Tucker Carlson dok je prozivao ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog zbog njegovog posljednjeg zahtjeva za desecima milijardi dolara kako bi njegova vlada opstala.

Govoreći tijekom svoje emisije Fox News u četvrtak, najbolje ocijenjeni komentator odbacio je ukrajinskog predsjednika kao “diktatora najkorumpiranije nacije u Europi kojeg podržavaju slavne osobe”.

“Što? Neki drski stranac u majici kratkih rukava traži novac za svoje ‘kritične ekonomske potrebe’? Imamo i kritične ekonomske potrebe, čovječe. Tko si ti, trol? Odlazi!” rekao je Carlson u odgovoru na zahtjev. Upitao je američko vodstvo ima li ukrajinski predsjednik pravo na državnu blagajnu.

Zelenski je u srijedu zatražio 55 milijardi dolara pomoći od MMF-a i Svjetske banke, navodeći potrebu za obnovom svoje zemlje nakon štete prouzročene ruskim zračnim napadima i kako bi njegova vlada imala deficit. Washington je prethodno produžio državna jamstva za zajam kako bi Kijevu olakšao zaduživanje.

Segment Fox Newsa usredotočio se na kritike progresivnog kluba u Kongresu SAD-a, posebice demokratske zastupnice Alexandrie Ocasio-Cortez iz New Yorka, koja se često naziva AOC. Carlson je istaknuo da su svi demokrati u Zastupničkom domu više puta glasali za trošenje milijardi na slanje oružja u Ukrajinu, što je, kako tvrdi, dovelo u pitanje vjerodajnice ljevičarskog “odreda”.

Umjesto financiranja sukoba, AOC i drugi samoproglašeni progresivci trebali su raditi na “razbijanju hipnotičke čarolije pod kojom je američki Kongres” i spriječiti ga da potpiše “božićnu listu” Vladimira Zelenskog, primijetio je Carlson, dodajući da je AOC ” je tajna neo-zadruga”, a ne ono što ona tvrdi da jest.

U epizodi je također gostovao nezavisni novinar Aaron Mate, pristaša napredne domaće politike AOC-a i kritičar onoga što on naziva posredničkim ratom SAD-a s Rusijom u Ukrajini. Sugerirao je da Demokratska stranka ostaje pod utjecajem “propagandne kampanje poznate kao Russiagate”, koja je pozive na diplomaciju s Moskvom učinila riskantnim za američke političare.

“Šest godina su demokrate učili vjerovati da je Rusija egzistencijalni neprijatelj koji može isprati mozak milijunima Amerikanaca da ne podrže Hillary Clinton [na izborima 2016.]”, rekao je.

Administracija predsjednika Joea Bidena više je puta obećala da će podržati Ukrajinu u njezinoj borbi protiv Rusije “koliko god bude potrebno” i Kijevu osigurava sve naprednije oružje.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp