Skandal – Nizozemski političari školarcima za užinu nude kukce – Stotine škola na svoj jelovnik ubacilo crve


Stotine škola u Nizozemskoj sada nude crve brašnare i kukce za dječje užine kao dio kampanje za normalizaciju prehrane kukcima u ime zaštite okoliša.

Isječak RTV Oost prikazuje veleposlanika buba i nizozemskog političara kako dijele obroke od “crva brašnara i drugih insekata” učenicima od 10-12 godina u Zvolu.

Takozvanu kampanju “Taste Mission Adventurous Proteins” razvila je grupa Dutch Food Week i Wageningen University & Research (VUR).

Navedeni cilj kampanje jedenja kukaca je potaknuti “promjene u ponašanju” kod djece da prihvate “održivu hranu”.

Sa RTV Oost:

Nakon prvog oklijevanja, učenici OŠ Hobotnica u Zvolu pažljivo su ih stavili u usta: mlince. I dok osjetilo okusa počinje raditi na nepoznatoj hrani, nekima se lica ozare: “ima okus poput orašastih plodova”, kažu.

Danas su školska djeca izložena novom iskustvu prehrane. Dio edukativnog paketa o zdravoj i održivoj hrani. To je provjereni alat: promjene u ponašanju kroz (još uvijek) nesputanu djecu. Jer ako ga cijene, onda ima budućnost.

Crvi brašnari danas nisu bili jedina stvar na jelovniku De Octopusa. Učenici 7. razreda također su mogli kušati jela od vučjaka i drugih kukaca.

Neke druge europske zemlje već su uvele bube u svoju školsku djecu.

Kanada je čak počela distribuirati insekte u širu opskrbu hranom.

Ova svjetska kampanja jedenja kukaca samo je jedan aspekt Velikog resetiranja, povezanog s naporima SEF-a da prisili farmere da napuste svoju zemlju kako bi se ograničila opskrba stoke u zemlji za koju organizacija kaže da smanjuje emisiju metana.

Nizozemska vlada naložila je smanjenje emisije dušika od 50% do 2030. u okviru SEF-ovog Velikog resetiranja, tvrdeći da stoka čini 40% emisije dušika u zemlji.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp