SpaceX nastavlja plaćati besplatni Starlink za Ukrajinu


Nakon svih loših riječi iz Kijeva i ukrajinskog veleposlanika u Njemačkoj Andrija Melnika, Elon Musk je zatražio od Pentagona da Starlinku plati račun za Ukrajinu. Sada sve ostaje isto. Je li to također zbog ukrajinskih prijetnji smrću milijarderu Elonu Musku?

Elon Musk nije stekao mnogo prijatelja u Ukrajini i među njezinim pristašama posljednjih tjedana nakon što je iznio svoj mirovni prijedlog koji nam je svima poznat.

Zbog toga je morao podnijeti ne samo oštre kritike ukrajinskih vladinih krugova, već ga je oštro napao i ukrajinski veleposlanik u Njemačkoj Andrij Melnik, poznat po svojim nediplomatskim i bijesnim izjavama i zahtjevima. No, Musk je neumoljivo otkrio i tko su pravi ratni huškači u Ukrajini.

Ovo je natjeralo Muska da naglas razmišlja o tome tko će u budućnosti plaćati otprilike 20 milijuna dolara mjesečnih troškova korištenja Starlinkovih usluga u Ukrajini. Do sada ih je snosila Muskova tvrtka SpaceX, koja je imala trošak od 80 milijuna dolara. SpaceX je stoga zatražio od Pentagona da snosi troškove.

No, sada se čini da je Musk ustuknuo. Sarkastično je tweetao: “K vragu s tim… Čak i ako Starlink i dalje gubi novac, a druge tvrtke dobivaju milijarde u poreznim dolarima, mi ćemo nastaviti podržavati ukrajinsku vladu besplatno.”

Potom je objavio još jedan tweet, u kojem je napisao: “Ipak, trebamo činiti dobra djela”. Time je Musk, čini se, odgovorio na neki pritisak koji je na njega vršio bilo tko. Jer milijarder je završio i na zloglasnom ukrajinskom popisu za eliminaciju, što ga je šokiralo, pa se upitao – je li to stvarno?

Jeste li ikada čitali o ovoj listi smrti u mainstreamu? Brane li se to zapadne vrijednosti u Ukrajini? Što reći o svemu ovome? Kakav je ovo svijet? U kojem je to smjeru krenuo? Kako vi to vidite, želite li osiromašiti, gladovati i smrzavati se “za Ukrajinu”?

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp