Brandon Dalaly – Čovjek koji je oduševljen čipiranjem

Brandon Dalaly – Čovjek koji je oduševljen čipiranjem

Detroit, Michigan – Brandon Dalaly (41), muškarac iz Michigana koristi ugrađene čipove u ruci kako bi upalio auto i otključao svoj dom. U bliskoj budućnosti će ih koristiti i za zamjenu svog novčanika, ali i za brojne druge stvari.

“To nije samo Tesla ključ, možete ga postaviti kao sigurni novčanik za pohranu kripto podataka”, rekao je Brandon Dalaly. “Mogu u nekom trenutku u budućnosti obavljati transakcije kreditnom karticom.”

Ovaj 41-godišnjak ima mikročip veličine male spajalice za papir ugrađen subdermalno u desnu ruku. Piercer mu je ugradio čip za 100 dolara, što, prema Dalalyjevim riječima, ne utječe na njegove svakodnevne aktivnosti i većina ljudi to niti ne primijeti.

Ovo nije bio Dalalyin prvi implantat. Ima po jedan u svakoj ruci. Jednim pali svoj auto, dok drugim otvara vrata svog doma i može izvući svoju medicinsku dokumentaciju kada god je to potrebno.

Njegov cilj je živjeti bez potrebe da nosi ključeve i novčanik ili bilo kakve druge dokumente. Oduševljen je idejom čipiranja jer smatra da mu to pojednostavljuje život.

“Ovo je nešto što radim za sebe. To je moja odluka. To ne utječe ni na koga drugoga,” rekao je Dalaly. “Ne kažem da je ova tehnologija za svakoga. Kažem da ćete u budućnosti možda početi viđati više ovakvih stvari. To bi moglo nekome spasiti život.”

Dalaly planira treći implantat za praćenje njegovih vitalnih funkcija, poput tjelesne temperature.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp