Bill Gates spreman susresti se s talibanima kako bi ‘pomogli Afganistanu da iskorijeni dječju paralizu


Američki milijarder, globalist i suosnivač Microsofta Bill Gates rekao je da je spreman susresti se s talibanima i dati im cjepivo koje bi po njegovim riječima pomoglo Afganistanu da iskorijeni dječju paralizu.

“Iskreno, ne znam ima li u tome neke osjetljivosti. Učinio bih gotovo sve da pomognem kampanji protiv dječje paralize, to je glavni prioritet Zaklade Billa i Melinde Gates”, rekao je Gates za britanski list The Telegraph.

Globalist je rekao da su se partneri zaklade već susreli s talibanima u Kataru i dodao da je zadovoljan što pokret nije smijenio prethodnog ministra zdravstva, za kojeg je rekao da je bio “prilično sposoban”.

“Svijet je prilično rastrojen i nema toliko energije za pripremu za pandemiju koliko bih očekivao”, rekao je.

Poliomijelitis je vrlo zarazna virusna bolest koja zahvaća živčani sustav i može izazvati potpunu paralizu u roku od nekoliko sati. Bolest je endemska u nekim dijelovima Afganistana i Pakistana, prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji.

Mnogi Afganistanci pokušavaju pobjeći iz zemlje nakon što su talibani preuzeli vlast u kolovozu 2021. Njihov bivši
iVlada za sada nije bila u stanju obuzdati postojeću gospodarsku, humanitarnu i sigurnosnu krizu, koja se tijekom prošle godine samo pogoršala.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp