Kanye West kupuje društvenu mrežu Parler


Kanye West, superzvijezda reper koji je dao nekoliko zapaljivih kontroverznih komentara posljednjih tjedana, načelno je pristao kupiti platformu društvenih medija Parler, objavila je u ponedjeljak matična tvrtka aplikacije.

“U svijetu u kojem se konzervativna mišljenja smatraju kontroverznim, moramo biti sigurni da imamo pravo na slobodno izražavanje”, rekao je West u izjavi koju je objavio Parlor.

Financijski uvjeti ugovora nisu objavljeni. Tvrtka je ranije rekla da je prikupila 56 milijuna dolara financiranja od vanjskih investitora.

Parler je jedna od nekoliko platformi bez cenzure koje su se pojavile tijekom ere Donalda Trumpa. Tu je i Gettr, koji vodi bivši Trumpov savjetnik Jason Mueller te Trumpova vlastita aplikacija, Truth Social, čija je matična tvrtka pod federalnom istragom jer nastoji izaći u javnost. Besplatna video platforma za izražavanje Rumble također je objavljena prošlog mjeseca.

Parler je pokušao smanjiti svoju ovisnost o tehnologijama drugih tvrtki uspostavljanjem vlastite interne infrastrukture u oblaku. U rujnu je tvrtka osnovala novu matičnu tvrtku pod nazivom Parlement Technologies, s ciljem pružanja vlastite usluge u oblaku za online poslovanje. “Budućnost je kontinuirana”, rekla je tada tvrtka.

West i Parlerova matična tvrtka očekuju dovršetak posla prije kraja godine, priopćila je tvrtka. Uvjeti ugovora uključuju tehničku podršku za Parler od njegove matične tvrtke, kao i korištenje njegovih privatnih usluga u oblaku.

Nakon Westove suspenzije s Instagrama, reper se okrenuo Twitteru, objavivši prvi put nešto od 2020. godine. Nije propustio javno prozvati direktora Facebooka Marka Zuckerberga.

Elon Musk, Kanyeov prijatelj, prvi je objeručke dočekao repera, a poznato je da je Musk budući vlasnik Twittera.

Izvor: CNBC, MSNBC

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp