Australija slijedi Kinu u stopu i blizu je uvođenja sustava prepoznavanja lica za posjetitelje kafića i pubova


Australski zeleni, treća najveća politička stranka u Australiji, kritizirali su planove za instaliranje tehnologije prepoznavanja lica u svim pubovima i klubovima u državi New South Wales. Tehnologija ima za cilj spriječiti ljude sa zabranama kockanja da kockaju.

ClubsNSW i Australian Hotels Association NSW najavili su da će iduće godine u svim hotelima i klubovima u Novom Južnom Walesu biti instaliran najmoderniji sustav za prepoznavanje lica. Sustav će skenirati lica svih koji ulaze u prostor za igru ​​i usporediti ih s popisom osoba koje su se registrirale u sustavu samoisključivanja.

“Blizu 100 klubova već koristi ovu tehnologiju i povratne informacije su da radi”, rekao je izvršni direktor ClubsNSW Josh Landis. Dodao je da su proveli stroge mjere zaštite privatnosti.

Izvršni direktor Australian Hotels Association NSW John Whelan rekao je da je tehnologija uspješno isprobana u šest hotela.

“Tehnologija nam sada omogućuje da točno identificiramo ‘samoisključene’ problematične kockare i zatim ih spriječimo u kockanju”, dodao je.

Zastupnica Zelenih Kate Firman kritizirala je taj potez, nazvavši ga “poslasticom za moćnu kockarsku industriju”. Prema njezinim riječima, postoje bolja rješenja kao što su kartice za bezgotovinsko kockanje.

“Operateri Pokiesa toliko se boje obveznih kockarskih kartica da su se umjesto toga okrenuli invazivnoj i nekonzistentnoj tehnologiji prepoznavanja lica”, rekla je.

“Vlada NSW-a je poludjela ako misli da ljudi žele da pubovi i klubovi imaju tehnologiju prepoznavanja lica koja je samostalna. Ovo je jednako zastrašujuće koliko i apsurdno”.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp