Guverner Floride Ron DeSantis: Dok sam ja tu, djeca se neće morati cijepiti protiv COVID-a (VIDEO)


Odluka je pala. Pod guvernerom Floride Ronom DeSantisom, djeca u toj državi neće morati primiti eksperimentalno mRNA Covid cjepivo i od te odluke neće se odstupati, uvjeravao je DeSantis zabrinute roditelje koji su tu njegovu odluku dočekali s oduševljenjem. 

Guverner je dao ovu izjavu tijekom konferencije za novinare u četvrtak, govoreći o nedavnom glasovanju CDC-a za dodavanje cjepiva protiv Covid-19 u savezni raspored cijepljenja djece.

“Bilo je mnogo pitanja našem uredu o tome da bi CDC mogao dodati cjepiva protiv COVID-a u raspored cijepljenja djece. I znam da su mnogi roditelji zabrinuti zbog toga, jer ako je to u rasporedu cijepljenja, strah je da bi škole potencijalno mogle reći vašem djetetu da dobije cjepivo protiv COVID-a, čak i ako to nije nešto što želite učiniti,” rekao je DeSantis okupljenima.

„Zato samo želim da svima bude jasno, znate, sve dok sam ja tu neće biti cijepljenja protiv COVID-a za vašu djecu. To je vaša odluka.“, rekao je odlučno DeSantis dok mu je publika klicala u znak podrške. “To je vaša odluka koju ćete donijeti vi kao roditelji.”

Guvernerova uvjeravanja roditeljima dolaze nakon što je CDC-ov savjetodavni odbor za praksu cijepljenja ovaj tjedan glasao 15-0 za dodavanje preporuka cjepiva za djecu i adolescente u njihov raspored cijepljenja počevši od 6 mjeseci starosti.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp