Anthony Blinken – SAD će razmotriti sva sredstva za unaprjeđenje diplomacije s Rusijom, ali Moskva trenutno ne pokazuje znake spremnosti


SAD će razmotriti sva sredstva za unaprjeđenje diplomacije s Rusijom ako primijete otvaranje, ali Moskva trenutno ne pokazuje znake spremnosti da se uključi u značajne razgovore, izjavio je u petak 21. listopada 2022. godine, američki državni tajnik Anthony Blinken.
 

“Sve ukazuje na to da se predsjednik Putin nije voljan uključiti u smislenu diplomaciju, već nastavlja gurati u suprotnom smjeru”, naglasio je državni tajnik SAD-a Blinken na konferenciji za novinare sa svojom francuskom kolegicom Catherine Colonna.

“Razmatramo i razmotrit ćemo sva sredstva za unapređenje diplomacije ako vidimo mogućnost da je unaprijedimo na bilo koji način, naravno da ćemo to uvijek gledati”, rekao je Blinken, ali i dodao da Moskva umjesto toga “udvostručuje i utrostručuje” svoju agresiju.

Početkom mjeseca listopada Rusija je pojačala svoje napade raketama i bespilotnim letjelicama na ukrajinsku energetsku i vodovodnu infrastrukturu.

 
Nedavno je  ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio u medijima da je Rusija voljna surađivati sa SAD-om ili Turskom o načinima okončanja rata, koji je sada u osmom mjesecu, ali još nije dobila nikakav ozbiljan prijedlog za pregovore.
 
Izvor: hina.hr

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp