Plenkovićev ples po žici!


Plenković je nesumnjivo kvalitetan političar. Sviđao se on nama ili ne, treba mu priznati da u je njegovu slučaju ulaganje koje se događalo desetljećima u odgoj, obrazovanje i pripremanje Andreja za velike funkcije od centara moći i interesnih skupina, urodilo plodom – za Andreja i njegove podupiratelje. 

Za nas sve druge, za hrvatski narod, moram reći – nismo se usrećili. Koruptivna hobotnica nikada nije bila jača, ukrali su od naroda u samo u šest godina Plenkovićeva mandata – 360 milijardi kuna. Bruxelles tvrdi kako Hrvatska svake godine gubi 60 milijardi kuna. Radi krađa i korupcije. Pa, kada se Andrej hvali izgradnjom Pelješkog mosta možda bi bilo dobro osvijestiti si da smo ih mogli izgraditi 90 u ovih šest Andrejevih godina. Po popisu stanovništva ima nas 3.800 000. Ako godišnje pokradu 60 milijardi to je 16.000 kn godišnje po osobi… ili 1300 kn mjesečno se ukrade svakom čovjeku u Hrvatskoj. Hobotnica svaki mjesec i bebama i učenicima, studentima i radnicima, umirovljenicima, ukrade 1.300kn! Svaki mjesec.

Sada gledamo PR Andreja i njegovih pijuna. Vlada nije intervenirala u rast cijene goriva. Narod će plakati i kukati. Cijene nastavljaju rasti. I onda, pod svjetlima HDZ-ovih reflektora i određenih odavno izgubljenih sloboda – voilà!! – silazi Andrej s neba kao neki deus ex machina i sve rješava donoseći stabilnost svome narodu. 

Malo mi se bljucka od tolike silne patetike. Istina je ipak ta da OLAF kopa sve dublje. Istina je i da Uskok kopa. I da se očekuju uhićenja ne samo u HEP-u. Kao što se kopa i po muljaži oko PPD-a, prodaje naših energenata strancima te po kupovini tih istih energenata po znatno skupljoj cijeni. Ustvari, mi gledamo Plenkovićev ples po žici. Nekako mi se čini da ga od pada neće sačuvati čak niti njegovi moćni prijatelji koji su puno novca uložili u put i poslanje njihova dječarca. 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp