Rishi Sunak novi britanski premijer


Britanska ministrica Penny Mordaunt povukla je kandidaturu za čelnicu Konzervativne stranke, tako da će novi premijer postati bivši ministar financija Rishi Sunak. Sunak bi trebao postati prvi britansko-azijski premijer Ujedinjenog Kraljevstva, a dužnost će preuzeti dok se Britanija suočava s golemim gospodarskim izazovima.

Rishi Sunak postat će novi britanski premijer i zahvaljujući povlačenju bivšeg premijera Borisa Johnsona iz utrke. Johnson je u nedjelju izjavio da prednost daje jedinstvu zemlje i Konzervativne stranke, iako ima dovoljnu potporu da uđe u finale.

Bivši premijer Boris Johnson do nedjelje je osigurao javnu potporu nešto manje od 60 konzervativnih zastupnika, a Sunak gotovo 150.

Britanski mediji cijeli dan izvještavaju da će Sunak vjerojatno u utorak postati premijer, jer logistika vjerojatno neće biti spremna tijekom današnjeg dana.

Johnson je de facto pomogao suparniku, svom bivšem ministru financija Sunaku, da postane premijer.

Sunak će u Downing Streetu 10 zamijeniti Liz Truss koja je bila prisiljena podnijeti ostavku nakon što je pokrenula gospodarski program koji je izazvao previranja na financijskim tržištima.

Nakon objave o povlačenju Penny Mordaunt iz utrke, britanska funta porasla je za 0,15 posto u odnosu na dolar.

Prema pravilima Konzervativne stranke, ako samo jedan kandidat osigura potporu 100 konzervativnih zastupnika, bit će imenovan premijerom.

Sve se odvija po planu globalista, kako je to predvidio legendarni liječnik dr. Vernon Coleman.

Izvor: hina.hr

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp