Pentagon poručio da će bombardirati Rusiju ako nastavi rat protiv Ukrajine


Ruska “specijalna operacija” – nazvana “demilitarizacija” u Ukrajini toliko je uznemirujuća za strukturu moći duboke države koja tlači Zapad, da Pentagon sada prijeti nuklearnim ratom ako Vladimir Putin odmah ne povuče sve ruske trupe iz Ukrajine.

Pentagonova nova “Strategija nacionalne obrane” odbacila je sva ograničenja uporabe nuklearnog oružja u slučaju da Putin odbije slijediti njegove naredbe o zatvaranju laboratorija biološkog oružja u Ukrajini, operacija pranja novca i bilo kojih drugih operacija duboke države. , ostaviti na miru.

Kako javlja Bloomberg , nova Nacionalna obrambena strategija Pentagona odbacuje ograničenja uporabe nuklearnog oružja koja su dugo zagovarali zagovornici kontrole naoružanja, navodeći sve veću prijetnju od Rusije i Kine.

“Do 2030. godine, po prvi put u svojoj povijesti, Sjedinjene Države će se suočiti s dvije velike nuklearne sile kao strateškim konkurentima i potencijalnim protivnicima”, navodi Ministarstvo obrane u dugo očekivanom dokumentu objavljenom u četvrtak.

Kao odgovor, SAD će “zadržati vrlo visoku ljestvicu za nuklearno raspoređivanje”, ne isključujući korištenje nuklearnog oružja kao odmazdu za nenuklearnu stratešku prijetnju svojoj zemlji, američkim snagama u inozemstvu ili saveznicima.

U još jednom oštrom preokretu događaja za senilnog stanovnika podruma Bijele kuće, Biden je u svojoj predsjedničkoj kampanji 2020. obećao da bi se američki nuklearni arsenal trebao koristiti samo za odvraćanje ili odmazdu na nuklearni napad, što je stav koji su progresivni demokrati blagoslovili i vrijeđali obrambenim jastrebovima. No, kao i s bilo kojom drugom pozicijom patološkog lažljivca koji nadmašuje čak i Trumpa u odjelu laži, ova je pozicija upravo preokrenuta jer se “okruženje prijetnji dramatično promijenilo od tada” , a strategija Pentagona skovana je u suradnji s lakomislenom Bijelom kućom.

U zapanjujućem potezu koji bi trebao izazvati bijes među takozvanim naprednjacima, ali u najboljem slučaju dovesti do nekih brzo povučenih pisama, nuklearno izvješće koje je dio šire strategije kaže da je Bidenova administracija revidirala svoju nuklearnu politiku i zaključila da bi takva politika “stvorila neprihvatljivu razinu rizika u svjetlu niza nenuklearnih sposobnosti koje razvijaju i postavljaju konkurenti, a koje bi mogle nanijeti štetu SAD-u i njegovim saveznicima na strateškoj razini.

Dokument o nuklearnoj strategiji ne navodi koje bi nenuklearne prijetnje mogle izazvati američki nuklearni odgovor, ali trenutačne prijetnje uključuju hipersonično oružje iz Rusije i Kine za koje SAD još nema dokazanu obranu.

Međutim, jasno navodi što bi se dogodilo drugoj nuklearnoj sili, Sjevernoj Koreji, ako bi izvršila nuklearni napad na SAD, Južnu Koreju ili Japan. Ta će akcija “dovest do kraja tog režima”, piše. Američko nuklearno oružje i dalje igra ulogu u odvraćanju sjevernokorejskih napada.

Dakle, zaključili su briljantni neokonski mislioci koji stoje iza izvješća, bolje je potpirivati ​​strahove od nerazmjerne nuklearne odmazde, čineći izravan nuklearni napad mnogo vjerojatnijim (ako vas SAD već ionako nuklearno briše, mogli biste sve staviti na mjesto).

U dokumentu, sastavljenom znatno prije invazije, Pentagon kaže da Rusija “nastavlja mahati svojim nuklearnim oružjem u znak podrške svojoj revizionističkoj sigurnosnoj politici”, dok se očekuje da će njezin moderni arsenal nastaviti rasti. Drugim riječima, Pentagon je prije njega znao što će Putin učiniti i to je odredilo dramatičnu reviziju američkog nuklearnog stava. Gotovo kao da je Pentagon režirao cijeli niz događaja…

U međuvremenu, Kina ostaje “glavni strateški konkurent SAD-u u narednim desetljećima”, rekao je ministar obrane Lloyd Austin u pismu predstavljajući novu obrambenu strategiju. Naveo je kineske “sve prisilnije akcije da pomiri indo-pacifičku regiju i međunarodni sustav sa svojim autoritarnim sklonostima”, čak i dok ubrzano modernizira i širi svoju vojsku. Kina ima za cilj imati najmanje 1.000 isporučivih bojevih glava do kraja desetljeća, navodi se u dokumentu o nuklearnoj strategiji, rekavši da bi ih mogla koristiti u “prisilne svrhe, uključujući vojne provokacije protiv američkih saveznika i partnera u regiji”.

“Nuklearna strategija ponovno potvrđuje programe modernizacije, uključujući tekuću zamjenu stare američke nuklearne trijade zrak-more-zemlja. To uključuje mornaričku nuklearnu podmornicu klase Columbia, zemaljsku podmornicu Minuteman III ICBM, novo oružje dugog dometa koje se lansira iz zraka i borbene zrakoplove F-35 na nuklearni pogon za Europu.”

Pregled potvrđuje prethodna izvješća da će Pentagon povući gravitacijsku bombu B83-1 i otkazati program krstarećih projektila koji se lansiraju s mora. Ali pregled podupire kontroverzno pomorsko oružje iz Trumpove ere, W76-2 bojevu glavu male snage za lansiranje s podmornice, koja je opisana kao “važno sredstvo za odvraćanje ograničene nuklearne uporabe”.

Šire strateško izvješće također blago kritizira glavne američke programe naoružanja, koji često kasne godinama i milijarde dolara iznad svog izvornog proračuna.

“Naš trenutni sustav je prespor i previše fokusiran na nabavu sustava koji nisu dizajnirani za rješavanje najkritičnijih izazova s ​​kojima se sada suočavamo”, rekao je Pentagon. Pozvalo se na više “otvorenih sustava koji mogu brzo integrirati naprednu tehnologiju” uz smanjenje problema “starenja” i visokih troškova.

Pentagonovi strateški dokumenti tajno su poslani Kongresu u ožujku na razmatranje tijekom Kongresnog odobravanja proračuna za obranu za fiskalnu godinu 2023.

Pa kako trgovati sa svim tim? Pa, prvi instinkt sada kada kruže naslovi o nuklearnom ratu je da je možda vrijeme da prodate svoju kuću… ali kao što je Art Cashin tako pronicljivo rekao prije nekog vremena : “Nikad se ne kladite na kraj svijeta, jer to se događa”. samo jednom.”

Zahvaljujući Bidenovoj administraciji, taj događaj “jednom u životu” je korak bliže.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp