Caitlin Johnstone – Službeni narativ o Ukrajini

Caitlin Johnstone – Službeni narativ o Ukrajini

Službeni narativ koji promovira cijela zapadna politička/medijska klasa je da je Vladimir Putin napao Ukrajinu u veljači ove godine samo zato što je zao i mrzi slobodu. On želi osvojiti što veći dio Europe jer ne podnosi slobodne demokracije, jer on je drugi Adolf Hitler.

Službeni narativ je da dok je Rusija u Ukrajini samo zato što je njen vođa zlo čudovište poput Hitlera, SAD je u Ukrajini samo zato što su njeni vođe pravedni. Sjedinjene Države Ukrajini dostavljaju oružje, vojne obavještajne podatke i pomoć na terenu od snaga specijalnih operacija i časnika CIA-e, kao što i provode režim ekonomskog rata bez presedana protiv Rusije, samo zato što SAD voli svoje dobre prijatelje Ukrajince i želi zaštititi svoju slobodu i demokraciju.

Ako osporavate bilo koji dio službenog ukrajinskog narativa, vi ste zlo čudovište i dezinformator. Budući da je Vladimir Putin isti kao Adolf Hitler, vi ste također isti kao Neville Chamberlain i krivi ste za glavni grijeh podržavanja pomirenja.

Budući da ste zli agent za dezinformacije Neville Chamberlain, monstrum za umirenje, legitimno vas je cenzurirati. Legitimno je optužiti vas da vas tajno plaća ruska vlada. Legitimno je zatrpati vas koordiniranim astroturf trolovima koji rade na tome da vas izviknu i nadvladaju. 

Legitimno je objavljivati ​​propagandne klevete o vama. Sva normalna očekivanja od javnog diskursa nestaju, jer ti si čudovište, a ne osoba. Ako ste u iskušenju postavljati pitanja koja poremećuju službeni narativ, morate se oduprijeti tom porivu pod svaku cijenu. Ne pitajte zašto su zapadni dužnosnici, znanstvenici i stratezi proveli godine upozoravajući da će akcije zapadnih vlada dovesti do ovog rata. 

Ne pitajte o čemu ljudi govore kada kažu da su SAD isprovocirale ovaj rat, ili kada kažu da SAD koriste ovaj rat kako bi unaprijedile strateške planove koje imaju godinama, ili kada sugeriraju da bi te stvari mogle imati nešto s razlogom zašto SAD na svakom koraku opstruira diplomatska rješenja. Ako postavljate ovakva pitanja, najgora ste osoba na svijetu.

Prema službenom narativu, ako se suočite s moćnim zakonodavcima zbog njihove podrške američkom intervencionizmu u Ukrajini, vi “papagajski ponavljate proputinovske teme” i širite “ruske dezinformacije“. Ispitivanje dužnosnika najmoćnije vlade na svijetu o najkonzekventnijim odlukama koje se donose u svijetu je nasilje i nije dopušteno.

Ako tvrdite da se protivite tome što SAD koristi posredničko ratovanje u Ukrajini na antiratnim osnovama, lažete; niste protiv rata. Antiratni ste samo ako podržavate ista stajališta o Ukrajini kao poznati antiratni aktivisti John Bolton, Bill Kristol, Tom Cotton i Mike Pompeo. 

Svatko tko zagovara diplomaciju, deeskalaciju i detant je zli ratni huškač, poput Hitlera. Ako želite naučiti o pravom antiratnom stajalištu, konzultirajte pouzdane antiratne publikacije poput The New York Timesa i The Washington Posta.

Službeni narativ o Ukrajini je da američko carstvo i njegovi mediji nikada ne lažu niti šire propagandu o ratovima u koje je SAD uključen. Ako to osporavate, lažete i širite propagandu. Zato je potrebno imati toliko cenzure i organiziranog trolanja i izvješća masovnih medija koji vas podsjećaju koliko je dobar i pravedan ovaj rat: on je tu da vas zaštiti od laži i propagande.

Ako vam bilo koji dio službenog narativa o Ukrajini zvuči sumnjivo, to znači da ste zaraženi ruskim dezinformacijama. Ne reci nikome ni riječ o svojim mislima, inače ćeš biti kriv za širenje ruskih dezinformacija i postat ćeš neprijatelj slobodnog svijeta.

Zapamtite, dobri građani: moramo se suprotstaviti ruskoj propagandi pod svaku cijenu kako bismo zaštitili naše zapadne vrijednosti slobode izražavanja, slobodne misli, slobodnog tiska i slobodne demokracije. Stoga nemojte dovoditi u pitanje niti jedan dio službenog ukrajinskog narativa. U protivnom…

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp