Masovna tučnjava migranata i policije u Austriji: Mainstream mediji skrivaju pozadinu sukoba

Za režimske medije, naravno, bio je to samo “jedan mladi čovjek”. Postavlja se pitanje je li opet kriva dosada ili čak klimatske promjene? Pirotehnika, šake, kamenje i policijske palice letjele su u noći Noći vještica glavnim gradom pokrajine Gornje Austrije Linzom. Navodno je samo oko 200 mladih angažiralo raspoložive policijske snage u prostranoj okolici. Tome su prethodila učestala maltretiranja i napadi na prolaznike.

Prvo, uživajmo u frazama koje su mainstream mediji odabrali za opis sinoćnjih događaja. Saznajemo: Opet je bio jedan čovjek i dječak iz zemlje jednog čovjeka. Ili pak, režimske tiskovine ponovno lažu javnost propustima i poluistinama, kako je to inače običaj.

Više od polovice Sirijaca i Afganistanaca

Ako vas jako zanima što se događa i u dugim tekstovima, na samom ćete dnu pronaći sljedeće informacije: Kako je policija izvijestila na upit, više od polovice od 130 kontroliranih osoba dolazi iz Sirije i Afganistan. 

U prvim satima brojni očevici potvrdili su da je, naravno, riječ o tražiteljima azila, migrantima i osobama s migrantskom pozadinom, ali austrijskim papirima. Brojni su privatni video snimci kao i fotografije u novinama, koje se barem suzdržavaju od pikselizacije počinitelja.

Neredi diljem Austrije

Kao rezultat toga, objava uobičajeno genijalnog YouTube kanala “New Normality” na temu – jučerašnji nemiri u drugim austrijskim gradovima također se raspravljaju ovdje.

Koji bi mogli biti razlozi zašto ljudi iz kultura s više nasilnim afinitetima pribjegavaju nasilju u zemlji koja nema mehanizme samoobrane od intenzivnog migrantskog nasilja? To je enigma. Jesu li medvjedići nestali? Je li to nedostatak kulture dobrodošlice? Jesu li Zeleni i socijalisti zaboravili popričati sa stalnim gostima o najvažnijim temama današnjice kao što su Gendergaga, promjena spola i homoseksualna agenda? Začudo, predstavnici ovog sloja stanovništva notorno su odsutni na stručnim panelima o ovim temama, što ih je možda i traumatiziralo.

Reakcija politike

Nakon što su uglavnom sve stranke osudile nasilje na ulici bez jasnog imenovanja počinitelja, gradski vijećnik FPÖ-a Michael Raml dao je sljedeću izjavu. Ovdje se, međutim, mora kritički unaprijed primijetiti da se sigurnosna politika ne smije uvijek odvijati samo tri dana nakon izbijanja nasilja i onda brzo ponovno zaspati. Želimo vidjeti političku akciju ovdje dan za danom dok se nešto stvarno ne promijeni!

Savjetnik za sigurnost dr. Michael Raml o noćnim neredima u središtu Linza: o incidentu će se raspravljati u općinskom vijeću u četvrtak

Zahtijevana je nulta tolerancija prema nemirima, kaznenim i imigracijskim zakonima

“Želimo živjeti u rodnom gradu u kojem se svi mogu osjećati sigurno i ugodno. Ne smije biti popuštanja ili popuštanja pred takvim nasiljem. Nakon šokantnih slika jučerašnjih nereda u centru Linza, ne možemo se vratiti uobičajenom poslu”, rekao je gradski vijećnik za sigurnost dr. Michael Raml. Prema izjavama prolaznika, očito je riječ o desecima mladića s migrantskom pozadinom koji su očito pristali ići na nerede na Taubenmarkt.

“Prijeđimo odmah na stvar: ovaj nevjerojatni incident još jednom pokazuje da nekontrolirano useljavanje našem gradu donosi mnoge ozbiljne probleme. S obzirom na aktualnu situaciju s azilom, kao gradski vijećnik za sigurnost jasno sam protiv prihvaćanja daljnjih tražitelja azila u glavnom gradu države. U četvrtak će biti aktualni sat u općinskom vijeću o smještaju tražitelja azila. I mi liberali podnijeli smo prijedlog prema kojem se gradski političari Linza izjašnjavaju protiv daljnjeg primanja tražitelja azila. Jučerašnji nemiri dokazuju potrebu za jasnom izjavom općinskog vijeća da je mjera u Linzu već pretjerana”, objašnjava Raml.

“Nakon što je policija uspjela utvrditi osobne podatke počinitelja, slijede kaznenopravne i vanjskopravne posljedice! Takve agresore ne želimo uz sebe!” Raml poziva na dosljednu deportaciju stranih kriminalaca iz Austrije.

Međutim, politika azila nije stvar grada, baš kao ni deportacije. Nažalost. I, gotovo još gore: statutarni gradovi Linz, Wels i Steyr nemaju načina da održe gradsku policiju na temelju važećeg zakona. O tome se već dugo vode rasprave , ali naravno nisu urodile plodom.

Izjava bivšeg vrhunskog političara Zelenih

Bivši nacionalni i federalni vijećnik Efghani Dönmez, kojeg su Zeleni i ÖVP “odbacili” , nije ih štedio putem Facebooka:

“Možemo se samo nadati da će ove buduće “specijalce za pirotehniku” policija za strance obraditi i oduzeti im boravišne dozvole. Gotovo 100% njih bili su mladi migranti, očito bez pristojnosti, obrazovanja i poštovanja. Nijedna država ne treba takve ljude, a pogotovo ne Austrija!

Napokon su nam potrebni vlastiti službenici za kontakt s mladima na širem području Linza, inače će nam maloljetnička delinkvencija još više porasti preko glave.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp