Slavko Kulić – Euro je propast Hrvatske, a u svijetu se trenutno vodi rat između Anglosaksonaca i Slavena

Slavko Kulić – Euro je propast Hrvatske, a u svijetu se trenutno vodi rat između Anglosaksonaca i Slavena

Dr . Slavko Kulić u svom je gostovanju u emisiji Bujica koja se emitira na Z1 televiziji, izjavio kako je Hrvatska ušla u Eurozonu u najgore moguće vrijeme kada se ona nalazi pred svojim raspadom i tim je potezom u potpunosti zaključala vrata svoje monetarne suverenosti. Potom se kratko osvrnuo na trenutni sukob u svijetu rekavši kako se nama pred očima vodi rat Anglosaksonaca i Germana protiv Slavena.  

Prof. dr. sc. Slavko Kulić između ostalog je rekao: “Na samom početku 90-tih godina kolega Baletić i ja smo upozoravali na problem monetarne vlasti izvan jedinstva vlasti.”

“Monetarna vlast je četvrta vlast, o čemu nitko nije vodio računa osim nas nekolicine koji smo razumjeli da zakonodavna vlast, izvršna i sudbena, ne mogu funkcionirati na dužničko-vjerovničkim  odnosima sa svijetom, već na monetarnoj vlasti, monetarnom sustavu i monetarnoj politici, u jedinstvu vlasti.

To je najveći promašaj u konstruktu hrvatske stvarnosti od 1991. godine do danas.

Ta monetarna vlast je otuđena preko institucija bivše Narodne banke i bivše Središnje banke. Otuđena je i na nju Hrvatski sabor, kojemu bi trebala biti odgovorna monetarna vlast, nije odgovarala, nije odgovarala nikome i po mom mišljenju, radi se o neprimjerenom činu privatizacije monetarne vlasti od strane takozvane Narodne banke…”

“Upozoravao sam da euro nije valuta, već transakcijsko sredstvo”, naglašava prof.dr.sc. Slavko Kulić.

“Tvrdio sam da kuna nije valuta, već transakcijsko sredstvo. Kuna je bila valuta samo jednu noć. Sutradan je već njemačka marka zamijenila kunu.

Autokratska vlast hrvatske stvarnosti je zamijenila cilj i sredstvo. Njima je posao cilj uključivanja Hrvatske u Schengen i u eurozonu.

To ne može biti cilj, jer onaj tko to kaže, on ne prolazi ni na prvoj godini studija, bilo na ekonomiji, politologiji ili pravu.

Osnovna neznanja su bila temelj vođenja ove stvarnosti povodom nacionalne valute.

Plenković ne bi došao kod mene niti na seminarski rad, ne bi došao na ispit godinu dana.

Narod razumije da nešto duboko nije u redu glede uvođenja eura.

Od 2013. godine Hrvatska je prihvatila pravnu stečevinu EU kao svoje pravo i izgubila svoje pravo na svoju kulturu.

U Hrvatskom saboru nitko nije pročitao 240 tisuća stranica pravne stečevine EU, što znači da nas je netko prepustio asimilaciji i okolnostima da su nas uveli u EU, a da ne znaju posljedice toga.

Osobne i društvene odgovonosti nije bilo do sada, ali povijesnu odgovornost neće moći izbjeći.

Na pravnu stečevinu EU kao našega prava, nije se očitovala ni HAZU,  niti znanost, što znači da je netko pristao da nestanemo kao subjekt kulture, prije no što smo postali subjekt civilizacije.

Od tada do danas Hrvatska nije politički konstituirana.

Bez političkog konstrukta nema pravnog konstrukta.

Umjesto prava iz stvarnosti, mi smo dobili pravo na stvarnost, a da nitko nije pročitao taj tip pravnih odnosa u što smo uvedeni.

Uvođenje eura je samo zadnji čin , čin koji nam dokazuje da poimanje suverenosti naroda kao subjekta kulture, prije nego je postao subjekt civilizacije, se potpuno izgubilo.

Ja sam se bavio znanstvenim mišljenjem kao opozita spram dva važeća, a ne valjana mišljenja, kreacionizmom i evolucionizmom, znači vjerskim i političkim determinizmom.

Vjerski determinizam počiva na datosti. Datosti od Boga i traži podložnost pojednoica i naroda pod prijetnjom kazne od Boga.

Evolucionisti ili ateisti imaju zadatost putem zakona i provode svoju volju bez otpora drugih što znači da kolaboracija između vjerkog i političkog determinizma je bitno utjecala na oblikovanje ovoga što danas imamo, a to nitko ne želi i o tome se šuti…”

Cijeli razgovor možete pogledati u videu ispod teksta.

Izvor: Z1

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp