Stanovnik grada Readinga žali se da ne može spavati zbog zračenja 5G repetitora

Stanovnik grada Readinga žali se da ne može spavati zbog zračenja 5G repetitora

Ako vas muči nesanica, zujanje u ušima, kronični umor ili se noću budite obliveni znojem, sada bi moglo biti jasno zašto se to događa. Naime, stanovnik Readinga u Engleskoj je izrazio zabrinutost zbog razine zračenja koju emitiraju 5G repetitori postavljeni u blizini njegova stambenog prostora.

Stanovnik četvrti Whitley u Readingu (Engleska), izrazio je zabrinutost zbog razine zračenja koju emitiraju 5G repetitori u Readingu.

Keith Whiting, koji živi u neposrednoj blizini 5G repetitora na južnom kraju avenije Northumberland, tvrdi da je zabilježio ‘opasno visoka’ očitanja zračenja.

Inspiriran videom na koji je naišao na internetu, 62-godišnjak je upotrijebio ručni mjerač Trifield za mjerenje razine radijacije.

Rekao je: “Uočavam da se, otkako je repetitor unutra, vrlo redovito budim noću, između ponoći i 2 sata ujutro, i obilno se znojim.

“Uopće ne mogu spavati, ne mogu ustati iz kreveta. To se dogodilo tek otkad je repetitor upaljen.

“Ja sam otac, djed i pradjed. Cijela moja obitelj živi ovdje i smatrao sam da je moja dužnost provjeriti.”

Mobilni telefoni odašilju i primaju radiofrekventna elektromagnetska polja (RF EMF) kako bi olakšali komunikaciju.

Neke 5G tehnologije koriste više frekvencije od 3G i 4G standarda, proizvodeći relativno površnu izloženost s manje snage za prodiranje u tijelo.

G. Whiting opisuje očitanja snimljena na svom uređaju izvan svoje kuće kao ‘izvan granica’.

Stanovnik Whitleya primijetio je vrijednost raspona koja je prelazila gornju granicu modela.

U pokušaju da shvati regulaciju razina radijacije, g. Whiting se obratio općinskom vijeću Readinga.

Objasnio je: “Pokušao sam provjeriti s vijećem i Environmental Healthom imamo li ograničenja, imamo li vremena izloženosti ili bilo što drugo.

“Njihov odgovor je bio da oni ne provode testove, da ne znaju koje su granice. Bilo mi je to vrlo čudno.”

U svom odgovoru, vijeće je potvrdilo da ne posjeduje opremu za ispitivanje razine EMF zračenja, ali provjerava imaju li nove instalacije za koje je potrebna dozvola za planiranje odgovarajući certifikat Međunarodne komisije za zaštitu od neionizirajućeg zračenja (ICNIRP).

Smjernice ICNIRP-a za RF EMF, objavljene 2020., “štite od svih potencijalnih štetnih učinaka na zdravlje u vezi s izloženošću RF EMF-u iz 5G tehnologija”.

Njegova su ograničenja postavljena kako bi se osiguralo da će rezultirajuća vršna snaga ostati daleko niža od one potrebne za nepovoljan učinak na zdravlje.

Glasnogovornik tvrtke Three rekao je: “Iz perspektive zdravlja i sigurnosti, implementacija 5G ne razlikuje se od bilo koje druge mobilne tehnologije. Svoju obvezu vođenja sigurne mreže shvaćamo vrlo ozbiljno i aktivno radimo na tome da naša mreža ostane u skladu s međunarodnim smjernicama.

“U skladu s tim, sve razine prijenosa na našim stranicama postavljene su u skladu sa sigurnosnim smjernicama ICNIRP-a koje je usvojila vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Ofcom je izjavio: “Sve frekvencije koje se trenutno koriste i koje će se u budućnosti koristiti za 5G spadaju u dio elektromagnetskog spektra koji uključuje zračenje koje je klasificirano kao neionizirajuće. To znači da ti radiovalovi ne nose dovoljno energije da izravno oštete stanice.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp