Stravično: Kineski dron izdaje naređenja i zahtjeva skeniranje QR koda na kontrolnom punktu

Stravično: Kineski dron izdaje naređenja i zahtjeva skeniranje QR koda na kontrolnom punktu

Šokantna snimka iz komunističke Kine prikazuje dron koji lebdi iznad graničnog prijelaza i upućuje vozače da skeniraju popratni QR kod priložen uz njega.

Video prikazuje mali “policijski” dron quadcopter koji nosi QR kod kako lebdi 6 metara iznad ceste zahtijevajući da vozači skeniraju kod kako bi vidjeli jesu li kvalificirani za prolazak kontrolne točke.

Ovo je nešto iz “THX 1138”, filma iz 1971. smještenog u distopijsku budućnost u kojoj stanovništvo kontrolira androidna policija i obvezni antiemocionalni lijekovi.

Ovo se događa dok Kina nastavlja uvoditi karantene u određenim regijama zemlje zbog navodnog ponovnog izbijanja COVID-a.

Kina je koristila bespilotne letjelice tijekom krize izazvane COVID-om, postavljajući ih kako bi poručila građanima da ostanu u svojim domovima ili da slijede pravila socijalnog distanciranja.

QR kodovi su postali karakteristika kineskog okvira društvenog kreditnog bodovanja.

Dronovi će vjerojatno postati ključno policijsko oruđe sustava socijalnog kreditiranja zemlje, koji korporacije pokušavaju implementirati u Sjedinjenim Državama.

U međuvremenu, establišment će pokušati prodati dronove i robote kao slatke i moderne, dok će bivšijaprema za mnogo podle svrhe.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp