Njemački ministar zdravstva priznao je da su covid zaključavanja bila greška


Da je počelo povlačenje onih koji su digli covid histeriju nad građanima diljem svijeta, sve je vidljivije posljednjih dana, posebice nakon pisanja uglednog časopisa Atlantic u kojem se ističe potreba za amnestijom onih koji šire virus. Naglašena je panika tijekom covida 19.

U duhu amnestije misli se na oprost novinarima, stručnjacima i političarima koji su širili paniku i ugrožavali javnost i pojedince, a dokaz da se ide u smjeru amnestije je i posljednja u nizu izjava ministra za zdravstvo Njemačke, Karl Lauterbach.

Citirao je na Twitteru najnoviju njemačku studiju o utjecaju COVID-ao pojedincima i širenju virusa tzv., pri čemu je naveo dio djece iz predškolskih ustanova koje ne bi trebale biti zatvorene, tj. da je zatvaranje škole bila greška.

Nove studije iz Njemačke pokazuju da su djeca iz vrtića malo pridonijela širenju COVID-a, rekao je njemački ministar zdravstva Lauterbach, citirajući istraživanje koje je sponzoriralo ministarstvo.

“Gledajući unazad, zatvaranje dnevnih centara nije bilo potrebno” tijekom pandemije, dodao je Lauterbach na Twitteru.

Ovo je tek početak povlačenja, sigurno ćemo i mi, kao i vi, zajedno s nama svjedočiti priznanju pogrešaka kroz narativ pomirenja i oprosta. Jeste li spremni oprostiti i zaboraviti?

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp