Indijski premijer kaže da će uvođenje 5G mreže pomoći u povećanju nadzora stanovništva


Obraćajući se ministrima unutarnjih poslova o pitanjima domovinske sigurnosti, indijski premijer Narendra Modi rekao je da države ne bi trebale dopustiti da proračunska ograničenja stanu na put tehnološkog napretka te da će uvođenje 5G tehnologije poboljšati napore u nadzoru stanovništva.

Modi je upozorio da su se kriminalci globalizirali i da “moramo biti deset koraka ispred”. Dodao je da je međudržavni i međunarodni kriminal u porastu.

“Stoga međusobna suradnja između državnih agencija te između središnjih i državnih agencija postaje ključna”, rekao je Modi.

Rekao je da je tehnološki napredak potreban za borbu protiv kibernetičkog kriminala i dronova koji se koriste za krijumčarenje droge i oružja.

“Sustav zakona i reda može se unaprijediti uz pomoć pametne tehnologije”, rekao je.

Premijer je sugerirao da bi 5G tehnologija mogla biti korisna za provedbu zakona.

“Uz pomoć 5G, performanse tehnologije prepoznavanja lica, tehnologije automatskog prepoznavanja registarskih pločica, tehnologije povezane s dronovima i CCTV-om, poboljšat će lokaciju”, rekao je Modi.

“Moramo učiniti naš sustav zakona i reda pametnim… Moj zahtjev je da ne vagate tehnologiju s proračunskim (ograničenjima)”, dodao je.

Modi je rekao da postoji potreba za zajedničkom platformom jer različite vladine agencije ne komuniciraju.

“Mnoge zemlje rade na tome u okviru svojih mogućnosti. Ali ono što je došlo do izražaja je da naše tehnologije ne razgovaraju jedna s drugom i zato se naša energija gubi uzalud”, rekao je Modi.

“Trebali bismo imati sveobuhvatan pogled na Indiju, sve naše najbolje prakse trebale bi biti interoperabilne i trebale bi imati zajedničku vezu”, dodao je.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp