Šokantno! Davidu Ickeu zabranjen ulazak u EU, označen je kao “terorist”


Piscu i predavaču Davidu Ickeu zabranjen je ulazak u EU i označen je kao “terorist treće razine”, navodi se u izjavi njegova sina Garetha Ickea na Twitteru.

Poznati autor i govornik te bivši televizijski voditelj BBC-ja trebao je prisustvovati događaju u Amsterdamu ovog vikenda, ali sada će mu navodno biti zabranjen ulazak u bilo koju zemlju Europske unije na razdoblje od čak dvije godine, što je uistinu nevjerojatno i predstavlja presedan u suvremenom i tobože slobodnom svijetu.

“Dobio sam e-mail od Nizozemaca. Mom tati, Davidu Ickeu, zabranjen je ulazak u EU na dvije godine”, napisao je njegov sin Gareth Ike na Twitteru. Tvrde da je on ‘terorist treće razine’, dodao je.

“Starcu zabranjen ulazak u Nizozemsku”, napisao je Ickeov sin u svom drugom tweetu. “Nula osuda, nula počinjenih zločina. Vlada ga zabranjuje. Vau”.

Icke se trebao pojaviti na događaju pod nazivom ‘Zajedno za Nizozemsku’, ali krajnje ljevičarske aktivističke skupine žalile su se vladi i zahtijevale da mu se zabrani ulazak u zemlju.

Općina Amsterdam također je zatražila od nizozemskog IND-a (Služba za imigraciju i naturalizaciju) “da istraži može li se Ickeu odbiti ulazak u zemlju”. Bio je to zahtjev koji je očito bio uspješan na veliku žalost svih Ickeovih obožavatelja i istomišljenika.

Općina se žalila da je Icke u prošlosti davao “antisemitske izjave koje su neprihvatljive i duboko štetne”, iako nije navela konkretne primjere.

Ista je vlast čak zahtijevala da, ako se Ickeu dopusti ulazak u zemlju, njegov govor na skupu “državni tužitelj pažljivo prati kako bi procijenio ima li izjava koje će rezultirati kaznenom odgovornošću”.

Pitanja o događaju pokrenuta su i u nizozemskom parlamentu.

Ostaje za vidjeti kojim su se zapravo opravdanjem nizozemske vlasti služile kako bi zabranile Ickeu da govori u zemlji i zašto se ta zabrana navodno primjenjuje u cijeloj Europskoj uniji.

Icke je prethodno bio deplatformiran od strane više platformi Big Tech-a za suprotstavljanje zaključavanjima i cijepljenjima.

Neki sugovornici su tvrdili da je Icke bio zabranjen zbog otvorenog govora protiv bivšeg nizozemskog premijera Marka Ruttea i njegove uloge u Svjetskom gospodarskom forumu. Sve u svemu, ova je zabrana sramota za suvremeni i tobože slobodan svijet. Nikada do sada nismo svjedočili većoj represiji.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp