Turska na liniji WEF-a – U planu je digitalni novac središnje banke povezan s digitalnim ID-om za 2023. godinu


Turska želi uvesti digitalnu valutu središnje banke (CBDC) i povezati je sa svojim digitalnim identifikacijskim sustavom – ovaj koncept trebao bi se implementirati već 2023. godine. Omogućuje sveobuhvatno praćenje i kontrolu potrošnje građana. Sve više zemalja radi na razvoju digitalne valute, pa se s pravom pitamo – stvaraju li vlade novi instrument za kontrolu stanovništva u duhu “Velikog resetiranja”?

Prema planovima turske središnje banke, njezina bi digitalna lira trebala izaći na tržište tijekom 2023. godine. Ovo će također biti integrirano sa sustavom digitalnog identiteta zemlje i uslugom FAST instant plaćanja Turske središnje banke. Takav koncept savršen je alat za kontrolu potrošnje građana i programiranje tko, kada, gdje i koliko može trošiti. Građani više ne bi mogli slobodno raspolagati svojim novcem, financijska privatnost više ne bi postojala.

Stoga ne čudi da zemlje s diktatorskim režimima u kojima je puko širenje protuvladinih mišljenja temelj za uhićenje – poput Kine, Irana, Saudijske Arabije, Sirije, Tajlanda i Laosa – promiču takve koncepte. U mnogima od tih zemalja CBDC-ovi se razvijaju ili testiraju, što dokazuje Atlantsko vijeće.

O tome je zanimljiv tweet napisao novinar i politički komentator Peter Imanuelsen koji ovim razvojem događaja upozorava na globalni komunizam. Po njegovom mišljenju, ugljični tragači mogli bi predstavljati sljedeći korak prema potpunom nadzoru građana, jer bi također omogućili praćenje i kontrolu ugljičnog otiska svakog pojedinca prema zamisli države. U Švedskoj već postoji kreditna kartica koja se automatski blokira kada se prekorači ograničenje ugljika.

Peter Imanuelsen je već u listopadu 2021. tweetao svoju distopijsku viziju za 2031. godinu:

„Godina je 2031. Vaš električni automobil vas je zaključao jer ste dosegli svoju granicu vožnje. Odlazite u trgovinu kupiti namirnice. Odrezak koji pokušavate kupiti je odbijen jer ste dosegli ograničenje C02. Idete kući s vrećom buba i lažnim sojinim mesom.“

Sve su to mračni izgledi za građane širom svijeta koji vole slobodu. Dobro je poznato da Svjetski ekonomski forum (WEF) Klausa Schwaba pokušava uvesti Novi svjetski poredak. Kako bi se ovaj projekt progurao, sve više i više vlada se progurava sa svojim izvršnim pomoćnicima, takozvanim mladim globalnim vođama (Young Global Leaders). Kao što vidite, plan prema “Velikom resetiranju” uzima sve više maha. Žele li ljudi doista živjeti u takvom svijetu?

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp