Užas – Bolnice u Singapuru skeniraju lica i mjere temperaturu onima koji ne žele čekati red


Bolnice u Singapuru stvorile su sustav za one koji bi htjeli preskočiti red. Pravilo je jednostavno, skenirajte svoje lice i izmjerite temperaturu i možete preko reda.

Umjesto čekanja, sada mogu jednostavno skenirati svoja lica kako bi ušli u odjel za posjete.

Mogu se registrirati prije dolaska u posjet, koristeći sustav koji je razvio SingHealth i Integrirani zdravstveni informacijski sustav (IHiS).

Od njih će se tražiti da predaju selfie fotografiju kao dio procesa registracije. Sustav koristi provjeru lica koju je razvila Vladina tehnološka agencija (GovTech) za nacionalni identifikacijski sustav “SingPass”.

Lica posjetitelja će biti skenirana kamerom, koja će mjeriti i njihovu tjelesnu temperaturu.

Ulaz će biti omogućen svima čija lica odgovaraju onima u sustavu i čija je tjelesna temperatura unutar ” normalnog raspona”.

Kamere mogu identificirati posjetitelje čak i ako nose maske za lice, dok senzori dubine sprječavaju da kamere budu prevarene fotografijama ili video zapisima.

Prepoznavanje lica posjetitelja uvedeno je od 5. rujna u SingHealth Toweru, kampusu Opće bolnice u Singapuru, kao dio šestomjesečnog ispitivanja tehnologije.

Očekuje se da će sustav, koji također može ograničiti ulazak posjetiteljima na temelju prevladavajućih zahtjeva javnog zdravlja, s vremenom biti uveden u druge ustanove SingHealth.

Što je s onima koji ne žele “preskočiti red”?

Drugim riječima, jednog dana ova tehnologija može postati “obavezna”, a tko ne želi skenirati svoje lice i predati svoje biometrijske podatke, neće moći posjetiti svoje najmilije u bolnici?

Ili još gore, možda neće moći koristiti usluge bolnice ili čak kročiti u nju. Njegov digitalni zdravstveni karton može biti blokiran dok se pacijent ne predomisli.

Baš kao kad im je trebao test na nevidljivu pandemiju da bi ušetali u bolnice.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp