Zoran Vukman – Planski se ide ka totalnoj digitalizaciji ljudskog života


Totalna digitalizacija ljudskog života i svakodnevnice, a ka tomu se planski ide brzim koracima, donosi opasnost od uspostave digitalnog totalitarizma. Tehnološki temelj je takav da nikada golemim korporacijama u sprezi sa svjetskim državnim i naddržavnim elitama nije davao tolike ovlasti i mogućnosti nadzora nad pojedincem (ogledni model je Kina), nad ljudskom intimom, zdravljem, trgovinom, poslom i egzistencijom, slobodnim kretanjem i izražavanjem mišljenja.

I sve to u ime Progresa kao božanstva linearne povijesti. Ovoga puta, u odnosu na ranije totalitarizme, tehnologija pruža neslućene sofisticirane metode i koncepte zavaravanja, propagande (tako i u upravljanju pandemijama i ratovima), stvaranja golemih iluzija/matrixa koje zavaravaju svih pet ljudskih osjetila. I upravo smo na tom planu najranjiviji. Uvijek postoje moćni ljudi koji žele zlorabiti sustav i ovladati njime da bi ovladali svijetom.

Ciljanje na naših pet osjetila, pogotovo kod mladih, svjesni je pokušaj ovladavanja ljudskom percepcijom i njezinom masovnom manipulacijom. Ništa novo u povijesti, ali prvi put su tehnološka sredstva i umreženost tehnokratskih i politokratskih elita blizu razine kad će to biti u stanju globalno provesti, pod svaku cijenu.

Markirali su 2030. godinu kao rok kad bi proveli svoju agendu biorobotizacije svijeta i čovječanstva. Što god im u tomu može poslužiti, oni će posegnuti za tim. Makjavelizam tih elita je toliko zastrašujući, toliko bezdušan i nečovječan da mi je blasfemično gledati kako njihovi mediji kao sredstva Propagande u njima vide vizionare, dobrotvore i filantrope. Njima nije samo cilj vladati, nego mijenjati i antropologiju ljudske vrste.

Vršiti njezinu genetičko-sociološku selekciju. Darwinizam na svom najgorem stupnju. Post-evolucija koja nadčovjeka vidi kao spoj robota i čovjeka. Um ispražnjen od svega osim od sadržaja koje oni pakiraju kao kvante vlastitih ideologija i kroz digitalne neurolinkove ih ispucavaju u osjetila i umove mladih naraštaja, mijenjajući njihovu svijest i percepciju realnosti.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp