Alarmantna studija: mRNA eksperimentalna booster cjepiva oštećuju srce više nego što se mislilo


Očigledno, eksperimentalna mRNA booster cjepiva znatno su štetnija za srce nego što se prije strahovalo. Alarmantna studija iz Švicarske to ilustrira analizom laboratorijskih vrijednosti. Prvih nekoliko dana nakon primanja “cjepiva” posebno su kritični.

Za razliku od prethodnih pasivno promatranih studija, studija koju je proveo profesor Christian Eugen Müller u Sveučilišnoj bolnici Basel pokušala je dobiti realne podatke o potencijalu oštećenja srca aktivnom procjenom krvi nakon mRNA boostera. Vrijednosti troponina (hs-cTnT) 777 zaposlenika klinike izmjerene su tri dana nakon primjene eksperimentalne injekcije gena. To su pokazatelji akutnog oštećenja srca.

69 posto ispitanih zaposlenika bile su žene, a prosječna dob bila je 37 godina. Od 777 ljudi, 40 je imalo povišenu razinu troponina, ali njih 18 imalo je druge uzroke. Kod 22 osobe to je pripisano mRNA pojačivačima. To je jednako incidenciji od 2,8 posto – ili jedna od 35 osoba potaknutih injekcijama gena. Iznenađujuće (za razliku od ranijih studija), žene su posebno pokazale visok rizik. Učestalost za njih bila je 3,7 posto, za muškarce “samo” 0,8 posto. Iako je to još uvijek znatno više od 0,0035 posto koji je više puta davan prema prethodnim studijama .

Voditelj istraživanja, profesor Müller, rekao je: „Studija podupire hipotezu da je incidencija akutnog srčanog udara veća nego što se mislilo, s 2,8 posto bila je 800 puta veća nego u pasivnim opservacijskim studijama. Ali sada kada su nam potrebna godišnja docjepljivanja, moglo bi doći do mnogo srčanih problema povezanih s cjepivom.” Jer mnoge opservacijske studije ne bi prepoznale takve incidente bez laboratorijskih vrijednosti zbog blagih ili odsutnih simptoma.

Uostalom, razina troponina značajno bi pala od trećeg do četvrtog dana, što, prema riječima voditelja studije, “ukazuje da je problem akutan”. Nije bilo ozbiljnih srčanih komplikacija u pogođenoj skupini trideset dana nakon toga. No, prema procjeni, to se moglo dogoditi u danima nakon primjene docjepljivanja u slučaju jakog srčanog opterećenja. To bi također mogao biti razlog zašto je posljednjih mjeseci bilo toliko smrtnih slučajeva povezanih sa srcem među mladim sportašima. Sportske aktivnosti u danima neposredno nakon ubrizgavanja “cijepljenja” vjerojatno su jedan od glavnih razloga za to s obzirom na ove laboratorijske testove.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp