Biološki rat u Ukrajini je na pomolu


Postoje ozbiljne naznake da se biološko oružje pod vodstvom SAD-a i NATO-a doista odvija u Ukrajini i oko nje, te da su ruski napori tamo usmjereni na uklanjanje ove biološke prijetnje svijetu.

Ruski stalni predstavnik pri Ujedinjenim narodima Vasilij Nebenzja u nedavnom je govoru otkrio uznemirujuće informacije o onome što je opisao kao “besposadne letjelice opremljene spremnicima od 30 litara i opremom koja se može koristiti za raspršivanje bioagensa”.

Dana 9. ožujka, tri takva vozila identificirana su u lučkoj regiji Kherson u Ukrajini. Otprilike mjesec dana kasnije, još 10 istih bespilotnih letjelica uočeno je u području Kahovke.

“Ove činjenice su od posebne važnosti s obzirom na potvrđeni zahtjev ukrajinske strane proizvođaču Bayraktar UAV-a o maksimalnom nosivosti Bayraktar Akinci UAV-a (domet leta do 300 km) i mogućnosti njihovog opremanja sustavom za generiranje aerosola s kapacitet veći od 20 litara,” objasnio je Nebenzia.

Ispostavilo se da od 3. ožujka 2015. postoji američki patent , br. 8,967,029 B1, koji je povezan s ovim čudnim oružjem koje bi moglo nositi biološko oružje u Ukrajinu.

Predmetni patent govori o “oslobađanju zaraženih komaraca iz zraka, odnosno za uređaj namijenjen primjeni kao tehničko sredstvo za isporuku i uporabu biološkog oružja”.

Takvo biološko oružje uključuje “imunobiološke agense, bakterije i viruse”, uključujući “vrlo zarazne” varijante svakog od njih “koje bi mogle uništiti 100% neprijateljskih snaga”.

Drugim riječima, čini se da Sjedinjene Države pokušavaju osloboditi biološko oružje iz zraka iznad ruskih snaga kako bi ih ubile i spriječile “specijalnu operaciju” Vladimira Putina u Ukrajini da postigne pobjedu.

“Prema opisu, takav UAV nosi spremnik koji sadrži ogroman broj komaraca koji prenose zarazu kako bi ih se pustio na određeno područje”, dalje je objasnio Nebenzia. “Napadnuti ljudi se zaraze vrlo zaraznim bolestima putem uboda komaraca.”

“Opis jasno kaže da zaraženi vojnik neće moći ispuniti dodijeljenu misiju, stoga “bolest može biti vrjedniji vojni resurs od najsuvremenijeg vojnog oružja i opreme”. Navodi se da bi “inficiranje neprijateljske žive sile na takav način imalo značajan vojni učinak”.

Ukrajina je te sustave biološkog oružja držala skrivenima od javnosti

Zakon Sjedinjenih Država zahtijeva da svaki izdani patent sadrži potpuni opis stvarne konstrukcije stroja kako se koristi. To sugerira da su SAD zapravo stvorile sustav za isporuku bioloških agenasa iz zraka i da su ga sada možda upotrijebile kao oružje protiv Rusije.

Ukrajina jasno nije spomenula ovu aktivnost ili istraživanje takvih programa i projekata koji datiraju iz 2016. To također uključuje korištenje tehnologija UP-4, Flu-Flyway i P-781.

Ukrajina također nije prijavila financiranje koje je primila od stranih državnih vojnih službi, što je potrebno “kako bi se izbjeglo ili smanjilo pojavljivanje dvosmislenosti, dvojbi i sumnji”.

“To postavlja pitanje jesu li prekršene političke obveze da se dostave podaci o mjerama izgradnje povjerenja deklariranih stranaka BTWC-a”, rekao je Nebenzia.

“U američkim izvješćima također nedostaju podaci o programima i projektima koji se provode izvan državnog teritorija SAD-a ili o njihovom financiranju. Naši opetovani pozivi američkoj strani da pruži potpuna objašnjenja za takve aktivnosti bili su u biti neuspješni. Takva tajnovitost i zanemarivanje ruskih tvrdnji od strane Sjedinjenih Država samo potvrđuju njihovu valjanost.”

Konkretni članci BTWC-a za koje se čini da krše Ukrajinu i SAD uključuju članke 1. i 4.

Analitička izvješća Khersonske podružnice Sigurnosne službe Ukrajine od 30. lipnja 2016. i 28. veljače 2017. dalje potvrđuju ova kršenja i također donose Black & Veatch Special Projects Corp. u vezi s nabavom mikrobioloških laboratorija na dubokodržavno okupiranom teritoriju Ukrajine.

Rusija i dalje inzistira da se ovi laboratoriji u Ukrajini koje financira SAD koriste za istraživanje uzročnika zaraznih bolesti “koji bi se mogli koristiti za stvaranje ili modernizaciju biološkog oružja”.

“Činjenica da su projekti bili podređeni vojnom odjelu strane države stvorila je uvjete da strani stručnjaci prodru u regionalne biolaboratorije i upoznaju se sa strateškim razvojem”, objasnio je dalje Nebenzia u svom govoru.

Zbog svega toga, Rusija je podnijela nacrt rezolucije Vijeću sigurnosti, tražeći povjerenstvo koje će istražiti njezine optužbe protiv SAD-a i Ukrajine po ovim stvarima.

“U ovom trenutku nacrt se raspravlja na razini stručnjaka i računamo na njegovo brzo odobrenje i usvajanje”, dodao je Nebenzia. odbili su ruski poziv da se istraže “vojno-biološke” aktivnosti u Ukrajini).

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp