Službeno je potvrđeno: Twiteer otpustio 50% radnika


Platforma društvenih medija Twitter slijedila je njezina upozorenja i otpustila 50 posto svoje radne snage, objavio je u subotu u tweetu voditelj tvrtke za sigurnost i integritet Joel Roth.

“Jučerašnje smanjenje struje utjecalo je na približno 15% naše organizacije za povjerenje i sigurnost (za razliku od približno 50% smanjenja u cijeloj tvrtki), pri čemu je najmanje utjecaja imalo naše osoblje za moderiranje”, napisao je na Twitteru, naglašavajući da je to tim odgovoran za nadzor i sprječavanje dezinformacija i štetnog sadržaja na platformi ostalo je uglavnom netaknuto.

Prema Rothu, borba protiv dezinformacija na platformi ostat će glavni prioritet za Twitter. Novi vlasnik tvrtke, milijarder Elon Musk, u svom je tvitu istaknuo isti cilj. Naredio je otpuštanja, između ostalih mjera, u nastojanju da očuva financije tvrtke jer Twitter doživljava “veliki pad prihoda” zbog egzodusa oglašivača zbog zabrinutosti oko moderiranja. sadržaj pod novom upravom.

“Što se tiče smanjenja broja zaposlenih na Twitteru, nažalost nema izbora kada tvrtka gubi više od 4 milijuna dolara dnevno”, tvitao je Musk rano u subotu, napominjući da će onima koji ostanu bez posla biti ponuđena tri mjeseca otpremnine, “što je 50 % više od zakonskog iznosa propisano. ”

Prema brojnim tvitovima zaposlenika, otpuštanja su najviše utjecala na komunikaciju, kuriranje sadržaja, timove za etiku ljudskih prava i strojno učenje, kao i neke odjele za proizvode i inženjering.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp