Financiranje mutantnih sojeva Covid-a od strane Billa Gatesa moglo bi rezultirati novom smrtonosnom pandemijom


Američki znanstvenici upozoravaju da bi financiranje mutantnih sojeva COVID-a od strane Billa Gatesa moglo rezultirati novom smrtonosnom pandemijom.

Vrhunski molekularni biolog nedavno je razotkrio starije istraživače koje je financirao Gates za stvaranje mutantnih sojeva COVID-19 u tajnim eksperimentima ranije ove godine.

Dr. Richard Ebright, profesor kemije i kemijske biologije na  Sveučilištu Rutgers  i ravnatelj laboratorija  Instituta za mikrobiologiju Waksman , oštro je osudio istraživanje Imperial Collegea koje je financirao Bill Gates.

“Ovo je ludost, kako u smislu redundantnosti tako i u smislu rasipanja”, upozorio je Ebright. Tvrdio je da takvo istraživanje predstavlja “rizik od pokretanja novog vala pandemije nakon slučajnog ili namjernog puštanja laboratorijski generiranih virusa”.Ž

Ebright, koji je stekao doktorat znanosti. mikrobiologije i molekularne genetike sa  Sveučilišta Harvard , istaknuo je kako ovo istraživanje nikome i ničemu ne bi koristilo jer nema “predvidivih praktičnih primjena”, a studija donosi veći rizik nego dobit – ako uopće postoji.

Ispitivanje, u kojem je sudjelovalo 20 istraživača i član savjetodavnog odbora britanske vlade, djelomično su financirali porezni obveznici. U studiji provedenoj u laboratoriju razine 3 biološke sigurnosti, “zarazili su hrčke s dva himera COVID hibrida”, kombinirajući aspekte izvornog  soja koronavirusa s dijelovima omikrona i delta varijanti .

Prema sažetku studije prije ispisa, eksperiment je pokrenuo “zabrinjavajuću mogućnost da bi buduće varijante” COVID-19 mogle imati ozbiljnije učinke od onih “viđenih tijekom infekcije omikronom”.

Ebright je čvrsto tvrdio da je istraživanje opasno, unatoč tvrdnji glasnogovornika sveučilišta da je postupak siguran i da se pridržava odgovarajućih propisa.

“Ako svijet želi izbjeći nove pandemijske valove i pandemije uzrokovane laboratorijski generiranim pojačanim potencijalnim pandemijskim patogenima, tada je hitno potrebno ograničiti besmislena istraživanja visokog rizika, niske koristi koja stvaraju pojačane potencijalne pandemijske patogene i provesti učinkovit nacionalni nadzor , sa snagom zakona, na takvo istraživanje”, rekao je Ebright.

Profesor Shmuel Shapira, bivši voditelj izraelskog vladinog Instituta za biološka istraživanja, složio se s Ebrightom i pozvao na potpunu obustavu istraživanja poput Imperialovog, dodajući da je to poput “igranja vatrom” zbog rizika od laboratorijskog curenja.

Kineski dokumenti dokazuju da je COVID-19 procurio iz laboratorija u Wuhanu

Nedavno su izašli čvrsti dokazi koji potvrđuju da je izvorni virus SARS-CoV-2 nastao na  Institutu za virologiju Wuhan  (WIV), kineskom laboratoriju za koji se zna da je provodio istraživanja o koronavirusima šišmiša uz djelomično financiranje američke vlade. putem neprofitne organizacije EcoHealth Alliance.

Toy Reid, stručnjak za “službeni govor” koji se koristi u izvješćima kineske vlade, radio je na izvješću Senata koje podupire teoriju o curenju iz laboratorija. Uspio je otkriti dokumente koji sadrže  skrivene poruke upozorenja  o incidentima WIV-a u studenom 2019.

Šifrirane poruke u izvješćima iz kineskog laboratorija uključivale su zagonetne reference na “tešku situaciju”, “skrivene opasnosti” i “teške posljedice” i vjeruje se da bi mogle pružiti nove dokaze da je virus procurio iz laboratorija.

Reid je svoje nalaze temeljio na tjednim izvješćima koje je WIV slao u Peking.

Isti dokumenti opisuju kako je dr. Ji Changzheng, direktor za tehnološku sigurnost i sigurnost Kineske akademije znanosti, posjetio laboratorij noseći “važne usmene primjedbe i pismene upute” kineskog predsjednika Xi Jinpinga i premijera Li Keqianga.

Neprofitna redakcija  Pro Publica  i  časopis Vanity Fair  nabavili su  kopiju cjelovitog izvješća , intervjuirali Reida i predali njegovu analizu trojici neovisnih stručnjaka. Provjerili su njegov rad i došli do istog zaključka.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp