Giorgia Meloni – Medicinski djelatnici koji su zbog necijepljenja bili otpušteni bit će vraćeni na posao, a Covid restrikcija više neće biti


Talijanski liječnici i medicinske sestre koji su bili suspendirani s posla jer nisu pristali primiti eksperimentalna cjepiva protiv Covida uskoro će biti vraćeni na posao, rekao je u petak novi ministar zdravstva Orazio Schillaci. Nedavni talijanski izbori koji su postavili Giorgiu Meloni na mjesto premijerke pozitivno utječu na javnu politiku.

“U tijeku je mjera kojom se zdravstvenim radnicima koji su suspendirani zbog nepoštivanja obveznog cijepljenja omogućava ponovno zapošljavanje prije isteka suspenzije “, rekao je u svom priopćenju objavljenom na stranicama ministarstva.

Najava ministra zdravstva dolazi devet dana nakon što je Meloni rekla parlamentu da više neće biti zelenih propusnica, obveznih karantena i zatvaranja tvrtki koje je bila naredila vlada tijekom budućih pandemija.

Vlada bivšeg globalističkog premijera Marija Draghija naložila je kontroverzno cijepljenje protiv Covida za učitelje i zdravstvene djelatnike 2021. godine i proširila ga na sve starije od 50 godina u siječnju ove godine.

Odbijanje cijepljenja dovelo je do obustave rada bez plaće za državne službenike, dok su stariji od 50 godina riskirali kaznu od 100 eura.

Na tiskovnoj konferenciji nakon što je vlada odobrila mjere, Meloni je optužila svoje prethodnike Draghija i Giuseppea Contea za “ideološki” pristup Covidu. “Prethodna vlada poduzela je nekoliko mjera bez znanstvenih dokaza”, rekla je Meloni i obećala da neće ponavljati iste greške svojih prethodnika te da rigoroznih Covid mjera zasigurno u Italiji više neće biti. Vrijeme će pokazati stoji li odlučna Giorgia Meloni iza svojih riječi i obećanja koja daje Talijanima.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp