Anatolij Antonov: “Pentagon seli svoje bio laboratorije iz Ukrajine u Bugarsku”


Pentagon planira prebaciti američke biolaboratorije iz Ukrajine u treće zemlje: Bugarsku, Češku i baltičke zemlje, rekao je ruski veleposlanik u SAD-u Anatolij Antonov.

“Neke zemlje su odavno izgubile sposobnost kritičkog sagledavanja stvari. Ne zabrinjava ih što su izbijanja bolesti u Ukrajini uzrokovana ovim patogenima česta. Za odluku Pentagona da nedovršene programe prebaci iz Ukrajine u treće zemlje, niti ne pitaju. Među kandidatima su Češka, Bugarska i baltičke zemlje”, rekao je.

“Ako Sjedinjene Države inzistiraju na tome da se njihovi biolaboratoriji isključivo bave miroljubivim radom na jačanju zdravstvenog sektora u Ukrajini, što onda Pentagon ima s tim? – rekao je diplomat.

Igor Konašenkov, službeni predstavnik Ministarstva obrane Rusije, nedavno je izjavio da su tijekom specijalne operacije otkriveni dokazi o hitnom čišćenju kijevskog režima od tragova vojno-biološkog programa američkog Ministarstva obrane, koji je provedeno na području Ukrajine.

Prema njegovim riječima, zaposlenici ukrajinskih bioloških laboratorija dobili su informaciju o hitnom uništavanju posebno opasnih uzročnika kuge, tularemije, kolere, antraksa i drugih smrtonosnih bolesti.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp