Francuski kardinal Jean-Pierre Ricard priznao je da je zlostavljao djevojčicu


Francuski kardinal Jean-Pierre Ricard priznao je danas da je prije nekoliko desetljeća zlostavljao 14-godišnju djevojčicu i najavio da će se povući sa svih funkcija.

“Prije 35 godina, dok sam bio župnik, ponio sam se zamjerljivo prema jednoj 14-godišnjoj djevojčici. “Moje ponašanje neizbježno je imalo ozbiljne i trajne posljedice za ovu osobu”, rekao je Rikar u priopćenju, prenosi Tanjug.

Zamolio je za oprost i rekao da će biti dostupan pravnim i crkvenim vlastima za svoje postupke, prenosi Reuters.

Ukupno 11 biskupa ili bivših biskupa, uključujući bivšeg biskupa Creteila, u blizini Pariza, Michela Santiera, trenutačno su meta istrage o zlostavljanju, rekao je na konferenciji za novinare Eric de Moulins-Beaufort, voditelj Francuske biskupske konferencije. u ponedjeljak. Tijekom događaja pročitao je Ricardovu izjavu.

Ovo su najnovija otkrića koja su pogodila Rimokatoličku crkvu, koju u posljednjih 20 godina diljem svijeta potresaju seksualna zlostavljanja, u koja su često uključena i djeca.

U Francuskoj je prošle godine neovisna istraga otkrila da je više od 200.000 djece bilo seksualno zlostavljano od strane francuskog svećenstva u proteklih 70 godina, a njeni autori su rekli da je Katolička crkva predugo zatvarala oca.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp