Milijarder Elon Musk – Amerikanci, na sutrašnjim izborima glasajte za republikance

Milijarder Elon Musk, najbogatiji čovjek na svijetu, danas je, 7. studenog, glasačima preporučio da na izborima na sredini mandata, koji se održavaju sutra, za Kongres Sjedinjenih Država izaberu republikanske kandidate. “Neovisnim biračima: podijeljena moć obuzdava najgore ekscese obiju stranaka, stoga preporučujem glasanje za republikanski Kongres s obzirom na to da je predsjedništvo demokratsko”, objavio je milijarder Elon  Musk.

Otkako je preuzeo Twitter, skupine za građanska prava kritizirale su Muskov stav o moderiranju sadržaja, zbog njegovog apsolutističkog stava o slobodi govora, očekujući da će se na platformi povećati količina dezinformacija i govora mržnje.

Bidenovi demokrati suočeni su s teškom borbom čija je svrha zadržati kontrolu nad Kongresom na glasanju u utorak. Nestranački prognozeri izbora i ankete ukazuju na to da republikanci imaju vrlo velike izglede za osvajanje većine u Zastupničkom domu, a velika će se borba voditi i za kontrolu u Senatu.

Musk je već ranije rekao da će glasati za republikance, no ističe da podupire umjerene političare s obiju strana. “Tvrdokorni demokrati ili republikanci nikada ne glasaju za drugu stranu, tako da su nezavisni birači ti koji zapravo odlučuju tko će biti glavni!” zaključio je Elon Musk.

Izvor: hina.hr

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp