Obitelj britanskog premijera Rishija Sunaka posjeduje tvrtku za socijalno kreditiranje povezanu s WEF-om


Britanski premijer Rishi Sunak ima obiteljske veze s tehnološkim partnerom – Svjetskim ekonomskim forumom koji se zalaže za gospodarstvo u kineskom stilu, zajedno s digitalnim identitetima i digitalnom valutom putem koje mogu sve pratiti i imati pod nadzorom. Mnoge su zemlje bez pogovora počele s prihvaćanjem ovog modela, no ima i onih zemalja koje će se teško odreći gotovinskog plaćanja te počinju s raspisivanjem referenduma kojim žele ustavno zaštititi gotovinu kao uvriježeni način plaćanja.

Naime, otac Sunakove supruge Akshate Murthy N.R. Narayana Murthy osnivač je Infosysa op.a. posjetite poveznicu u zagradi – (https://www.infosys.com/) , visokotehnološke tvrtke koja između ostalog pruža usluge digitalnog praćenja i pružanja sigurnosti bankama diljem svijeta. Infosys je naveden kao službeni partner Svjetskog ekonomskog foruma (WEF), koji razvija tehnologiju za implementaciju svog sustava “socijalnih kreditnih bodova”.

Tko je Akshata Murthy?

Akshata Murthy, supruga britanskog premijera Rishija Sunaka, bogatija je od kralja Charlesa, prema novinskoj agenciji AFP. Kći suosnivača Infosysa Narayane Murthyja, Akshata posjeduje oko 0,93 posto IT tvrtke sa sjedištem u Bengaluruu, procijenjene na gotovo milijardu dolara, prema Bloombergu. 

Ona prima oko 11,5 milijuna funti (11,56 milijuna rupija) godišnjih dividendi od svog udjela u tvrtki, izvijestio je The Guardian. S ukupnim procijenjenim bogatstvom od oko 690 milijuna funti (preko 6834 milijuna rupija), Akshata Murthy čini bogatijom od kraljice Elizabete II., čije je osobno bogatstvo oko 350 milijuna funti (460 milijuna USD), prema Listi bogataša Sunday Timesa za 2021. koju citira novinska agencija AFP. Također dobiva dividendu na broj dionica koje drži u Infosysu.

Sunakovi odnosi s Rusijom

Sunaka su kritizirali i zbog Murthyjevih obiteljskih poslovnih veza s Rusijom. Sunak je tada rekao da nema “nikakve veze” s Infosysom. Njegov glasnogovornik također je rekao da Akshata Murthy nije bio uključen u operativne odluke tvrtke. Infosys je potom pod navalom kritika “hitno” zatvorio svoj ured u Rusiji nakon kontroverze.

Svjetski ekonomski forum zagovara sustav društvenih kredita

Društveni kreditni rezultati već se koriste u Kini koja kontrolira svaki aspekt života pojedinca pomoću ovog sustava. Svjetski ekonomski forum zagovara ovaj sustav, tvrdeći da je potreban za kontrolu stvari poput ‘klimatskih promjena’ i vrši pritisak na vlade diljem svijeta da ga provedu.

To što Sunakova obitelj stoji iza sustava društvenog kreditnog bodovanja ne iznenađuje neke koji su već ukazali na sustav ‘programiranog novca’ o čijoj se implementaciji već neko vrijeme govori. Da bi društveni kreditni rezultat funkcionirao, kazna za pogrešnu stvar mora biti krajnji poticaj, a nema boljeg ‘poticaja’ od oduzimanja nečijeg novca, smatraju globalisti.

Članci Mohita Joshija na stranicama WEF-a

Bliski odnosi moćnih korporacija kao što je Infosys s WEF-om ne kriju se. Sve je vrlo transparentno. Sve su karte ‘kao’ na stolu. Upravo je u toj neviđenoj transparentnosti čar nesmetanog upravljanja svijetom od strane globalista i postavljanja na ključne pozicije ljude koji su na ovaj ili onaj način povezani s WEF-om kao pokretačem globalnog resetiranja. Novac je taj koji s neviđenom lakoćom povezuje moćnike. Bogati bivaju bogatiji. Siromašni sve siromašniji. Polarizacija društva se nastavlja.

Sunak je za vrijeme kampanje otvoreno govorio koliko je ponosan na bogatstvo svoga tasta i punice i uspješnu tvrtku Infosys koja zapošljava na tisuće ljudi ne samo u Velikoj Britaniji nego diljem svijeta. Koliko je on sam s obzirom na dužnost koju obnaša u sukobu interesa zbog svih navedenih činjenica, poglavito njegove osobne gotovo obiteljske povezanosti s WEF-om, presudit će javnost.

Nastavno na odlične odnose Infosysa s WEF-om, spomenimo i to da je nekoliko rukovoditelja Infosysa dalo svoj doprinos člancima na web stranici WEF-a, uključujući globalnog voditelja tvrtke, predsjednika i glavnog direktora tvrtke Mohita Joshija koji je napisao brojne članke za stranicu WEF-a u korist digitalnog bankarstva, koje pruža tehnološki okvir za sustav “socijalnih kreditnih bodova” zbog čega je WEF bio pod povećalom upravo zbog njihova nastojanja da taj sustav implementiraju diljem svijeta, što im je i dalje jedan od temeljnih ciljeva.

Joshi ostaje na istom tragu ponavljajući svoje stavove u članku za WEF iz kolovoza 2020. godine pod sljedećim naslovom: “Zašto je vrijeme da digitalne valute središnjih banaka shvatimo ozbiljno.” “Ono što je jasno jest da kriza COVID-19 predstavlja mnoge izazove – ali i jedinstvenu priliku za ponovno promišljanje o tome kako se novcem upravlja i koristi u našem društvu” , pita on.

U drugom članku za WEF Infosys CEO navodi: “Kineska vlada u provinciji Zhejiang razvila je “digitalni kod za poduzeća” upravo za ovu svrhu, odgovarajući malim i srednjim bankama (SMB) s financijskim resursima kojima je lako pristupiti. MYBank, podružnica Ant Financiala, kineske velike tehnološke tvrtke, surađuje s kineskom vladom kroz ovu shemu za pružanje jeftinih zajmova i drugih financijskih proizvoda malim i srednjim tvrtkama.”

Obiteljska tvrtka Sunak također je članica WEF-ove inicijative Partnering Against Corruption Initiative (PACI), koja uključuje među-industrijske predstavnike najvećih svjetskih korporacija. National Pulse nedavno je razotkrio kako je ova inicijativa, koja se navodno bori za transparentnost u poslovnim praksama, bivši izvršni direktor Reutersa koji sada djeluje kao član uprave u proizvođaču cjepiva protiv COVID-19 Pfizeru, tvrtki koja je potpuno netransparentna u vlastitim poslovnim praksama.

Sam Sunak je u prošlosti bio dosta blag prema Kini, rekavši za Telegraph da želi “potpunu promjenu” u odnosima s kineskom Komunističkom partijom u korist povećanja trgovinskih veza i gospodarske suradnje između Velike Britanije i Kine. Kina je, pak, gle slučajnosti, podržala Sunakovu kandidaturu.

Infosys je 2017. godine otvorio ured u Karlovcu

Podsjetimo, godine 2017. Infosys je otvorio razvojni centar u Karlovcu. „Naglasak poslovanja bit će na objedinjavanju usluga savjetovanja te informatičkih i inženjerskih vještina na područjima proizvodnje energije, projektiranja i razvoja velikih plinskih i turbina, digitalnih rješenja za usluge i održavanje te razvoju naprednih inženjerskih softverskih alat. Cilj nam je uvijek nastaviti s ulaganjima u razvoju stručnih centara diljem svijeta i ta zapošljavanjem lokalnih stručnjaka te širenjem tih centara, pa smo zainteresirani i za partnerstva s lokalnim akademskim institucijama. Ovdje želimo surađivati s klijentima na zajedničkim inovacijama te poboljšati partnerski ekosustav kako bi razvijali kvalificirane zaposlenike za osmišljavanje usluga nove generacije.“ – izjavio je Ravi Kumar S., potpredsjednik i zamjenik glavnog operativnog direktora u Infosysu na otvorenju ureda tvrtke u Karlovcu. Razvojni centar u Karlovcu doprinijet će kvaliteti koju jamčimo globalnim klijentima, izjavili su povodom otvorenja Infosysa u Karlovcu. (izvor: Večernji list)

Pogledajmo sada kojim je riječima Rishi Sunak komentirao poslovni pothvat svog tasta i punice. Živimo u umreženom svijetu. S pravom smo skeptični prema mrežama i mrežicama koje se otpetljavaju pred našim očima bez naše mogućnosti da na bilo što utječemo. Jedino što još možemo je pitati se – zašto je tome tako?

Izvor: Truth In Plain Sight.com

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp