Pogledajte Memorandum o radikalnim idejama kontrole stanovništva iz 1969. koji su sada na snazi


Dokument o planiranom roditeljstvu navodi ‘restrukturiranje obitelji’, ‘poticanje homoseksualnosti’. Prije više od pola stoljeća, Planirano roditeljstvo izdalo je memorandum koji je sakupio strategije za kontrolu stanovništva koje su bile predložene u to vrijeme, uključujući “restrukturiranje obitelji”, poticanje homoseksualizma, abortus financiran porezom i sterilizaciju.

Nazvan “Jaffeov memorandum”, autor ga je Fredrick S. Jaffe, potpredsjednik Američke federacije planiranog roditeljstva koji je utemeljio organizaciju za pobačaj koja je danas poznata kao Guttmacher Institute.

 Link: “Jaffeov dopis,” 

Tablicu u memorandumu koja sažima ideje o kontroli populacije  ovog je tjedna istaknuo novinar Matt Walsh , koji je istaknuo da su gotovo svi prijedlozi provedeni 50 godina kasnije.

Ovdje pogledajte tablicu iz “Jaffe memoranduma”  i njenu  sliku ispod:

FfhKeyjXwAY JO

“Predložene mjere za smanjenje plodnosti” uključivale su:

 • Restrukturiranje obitelj:
  a) Odgoditi ili izbjeći brak
  b) Promijeniti sliku idealne veličine obitelji
 • Obvezno školovanje
  djece
 • Poticati povećanu
  homoseksualnost
 • Ograničenja obiteljskog obrazovanja
 • Sredstva za kontrolu plodnosti u
  vodoopskrbi
 • Poticati žene na rad

Memorandum je bio predmet saslušanja u Senatu 1973. kojim je predsjedao republikanski senator Alan Cranston. Jaffe je u pismu Cranstonu inzistirao na tome  da navođenje ideja nije jednako odobravanju Planned Parenthooda.

Rekao je da “memorandum jasno pokazuje da niti ja niti Američka federacija za planirano roditeljstvo ne zagovaramo niti jedan od konkretnih prijedloga sadržanih u tablici koji nadilaze dobrovoljne radnje pojedinačnih parova na prostor i ograničavanje rađanja.”

U dopisu je Jaffe naglasio kontracepciju kao sredstvo kontrole populacije.

Tvrdio je da ako kontracepcija uspješno obuzda natalitet, prisilne metode neće biti potrebne.

Napisao je da bi “postignuće društva u kojem se učinkovita kontracepcija učinkovito distribuira svima, na temelju sadašnjih dobrovoljnih normi, ili rezultiralo podnošljivom stopom rasta, ili bi otišlo vrlo daleko do njezina postizanja.”

“Ako se ova hipoteza u osnovi potvrdi, to bi negiralo potrebu za eksplicitnom američkom populacijskom politikom koja nadilazi dobrovoljne norme”, rekao je.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp