Boris Mišević – Desno ili lijevo, nisam nigdje u tim podjelama jer držim da nemaju nikakvog smisla


Desno ili lijevo, konzervativno ili liberalno: kod mene takva politička formatiranja ne postoje. Za neke ljude postoje i to razumijem, no za mene ne.

Formatiranja takvog tipa, samo manipulativno koristi dio političara da bi ukalupili svoje birače i dodatno rasplamsali ideološke podjele, koje nikada ne donose ništa dobro. Donose samo isključivost i nerazumijevanje.

Jer ti ako kao tvrdiš “nešto” onda mora da si i dio “tog” klana. Ne. Jedine stvari koje ja priznajem kao kriterij su opipljive, konkretne koristi za ljude. Niži porezi, veće plaće, otvaranje radnih mjesta, veća razina sigurnosti za obitelj i djecu, dizanje mogućnosti i dostupnosti obrazovanja i poštovanje prava svih građana, a kršenja toga smo se itekako nagledali u zadnje 2 godine.

Potrebna nam je iskrenost i direktnost u komunikaciji te izostanak licemjerja. To su stvari na temelju kojih procjenjujem političke poteze i same političare. Vidim da su neki bili zbunjeni u shvaćanju jesam li desno ili lijevo. Nisam nigdje u tim podjelama jer držim da nemaju nikakvog smisla. No, itekako imam stav i on je utemeljen samo na gore navedenim kriterijima.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp