Roger Waters: Američke sankcije protiv Rusije donose bijedu narodima Europe


Osnivač Pink Floyda Roger Waters uputio je poruku obožavateljima u Poljskoj u povodu zabrane njegovih koncerata u kojoj je ocijenio da američke sankcije protiv Rusije donose nesreću narodima Europe.

Waters je u objavi na Facebooku napisao da se brine da se nije dovoljno snažno suprotstavio “nasilnicima u poljskoj vladi” koji su otkazali njegove koncerte u Krakowu bez da su razgovarali s njim ili pitali poljske fanove žele li ga vidjeti.

Istaknuo je da mu je zabranjen nastup u Poljskoj jer je pismima pokušavao uvjeriti zapadne, ruske i ukrajinske čelnike da potraže diplomatsko rješenje za “užasan rat u Ukrajini” i dodao da se za ta pisma neće ispričati jer će uvijek čini ono za što vjeruje da je ispravno boriti se za ljudska prava i mir.

– Pokolj traje i čini se da eskalira dok mi dolijevamo ulje na vatru. Sankcije koje je SAD uveo Ruskoj Federaciji još u veljači imale su velike rezultate, jer je Rusija odgovorila prekidom isporuke plina Europi, uzrokujući kaos. Umjesto da nokautiraju Rusiju, sankcije su donijele bijedu narodima Europe, uključujući Poljsku. Građani Europe bacaju se pod kotače režima u Washingtonu, koji je odlučan nastaviti svoj hegemonistički san o unipolarnoj svjetskoj dominaciji na račun građana Europe.

Waters je dodao da ne piše da bi držao političke govore i rekao da i dalje želi doći u Poljsku s porukom mira i ljubavi.

– Ako neko kaže ‘ali on je antisemit i ljubavnik Putina’, recite mu da se gura jer je u krivu u obje točke – zaključio je Waters.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp