Zelensky je predstavio uvjete za početak pregovora s Rusijom


Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelensky, predstavio je svoje uvjete za početak pregovora s Rusijom.

Volodimir Zelensky, nakon što su zapadni mediji napisali da Kijev potiče dijalog s Rusijom, predstavio je ukrajinske uvjete za početak dijaloga.

Ranije je Zelenski potpisao dekret o stupanju na snagu Odluke Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu Ukrajine o nemogućnosti pregovora s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Također je izjavio da Ukrajina neće pregovarati s Rusijom dok je Putin njen predsjednik.

Krajem listopada ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je Rusija spremna za pregovore o Ukrajini i pozvao Kijev da odmah prekine sve borbene operacije.

Talijanski list “Republika” objavio je ranije da Sjedinjene Američke Države i NATO razgovaraju o uvjetima pod kojima se može obnoviti dijalog između Rusije i Ukrajine. “Washington Post” je, pozivajući se na osobe upućene u raspravu, objavio da administracija američkog predsjednika Josepha Bidena privatno traži od ukrajinskih vlasti da pokažu da su otvorene za pregovore s Rusijom.

Kako je istaknuo glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, Moskva je otvorena za pregovore s Kijevom, ali trenutno ne postoji mogućnost da se pregovori nastave. Ukrajinska delegacija je napustila pregovore, a u Ukrajini je zakonom uvedena zabrana vođenja pregovora s Rusijom.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp