Mark Zuckerberg danas počinje dijeliti na tisuće otkaza zaposlenicima Mete, najavljuju američki mediji


Neslužbene informacije ukazuju da će Mark Zuckerberg  danas poput Elona Muska krenuti u otpuštanje niza zaposlenika Mete. Izjavio je navodno to rukovoditeljima na sastanku 8. studenog, a rezovi bi se trebali primarno dogoditi među zaposlenicima u sektorima za zapošljavanje i samo poslovanje Mete.

Očekuje se da će zaposlenici biti obaviješteni o rezovima putem maila koji bi trebao biti poslan svim zaposlenicima u 6 ujutro po istočnoameričkom vremenu.

Rezovi u kompaniji koja je pretrpjela ogroman gubitak tržišne vrijednosti i pad prihoda s padom dionica od 70 posto, vjerojatno će obuhvatiti tisuće zaposlenika.

Najavljuje se da će mnogi od novih inženjera koji su u posljednje dvije godine radili na kontroverznom Metaverseu biti na udaru, rekli su izvori upoznati s tim pitanjem za Business Insider.

Izvori navode da je Zuckerberg izgledao neraspoloženo tijekom poziva i da je rekao da je odgovoran za pogrešne korake koje je napravila Meta. Izjavio je da tvrtka ima previše zaposlenika jer je bio previše optimističan u pogledu njezina rasta.

Lori Goler, voditeljica ljudskih resursa u Meti, izjavila je da će zaposlenici koji budu otpušteni dobiti najmanje četiri mjesečne plaće kao otpremninu, objavili su američki mediji.

Ove informacije dolaze nakon spekulacija da je Meta spremna ići u golema smanjenja broja zaposlenih do 10 posto.

Analitičar Gene Munster, upravljački partner u tvrtki Loup, koja ulaže u Metu, rekao je da će smanjenje broja zaposlenih biti najveće u bilo kojoj od velikih tehnoloških kompanija u 2022. godini.

Detalji Metinih planova dolaze nakon što je novi šef Twittera, Elon Musk, prošli tjedan otpustio polovicu zaposlenika kompanije, njih gotovo 4000.

Meta, koja posjeduje Facebook, Instagram i WhatsApp, ima oko 87.000 zaposlenika – tako da bi smanjenje od 10 posto bilo više nego dvostruko više od broja zaposlenih koje je izgubio Twitter.

Izvor: index.hr

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp