Velika pobjeda republikanaca: DeSantis i Rand Paul pomeli demokrate na “izborima”


Donald Trump nije službeno najavio da će se kandidirati za predsjednika za dvije godine, ali je dao naslutiti da bi svoju kandidaturu za predsjedničke izbore mogao objaviti već sljedeći tjedan, kada je u utorak u Ohiju rekao da će “dat veliku objavu na 15. studenog.”

Republikanac Ron DeSantis, potencijalni protukandidat Donaldu Trumpu za republikansku nominaciju za predsjedničke izbore 2024. godine, ponovno je izabran za guvernera Floride, objavili su američki mediji. S druge strane, veliku pobjedu u Kentuckyju odnio je i dr. Rand Paul, koji se proslavio u borbi protiv korona tiranije, a kojeg se dr. Anthony Fauci boji kao vraga.

Rand Paul promises to 'subpoena every last document of Dr. Fauci' in  victory speech | Fox News

Zvijezda u usponu DeSantis lako je osvojio državu protiv bivšeg guvernera Charlieja Crista, bivšeg republikanca koji je promijenio stranku, izvijestili su ABC i CNN.

DeSantis je održao pobjednički govor u kojem je zahvalio glasačima na podršci njemu i njegovoj politici.

– Nismo samo dobili izbore, mi smo prekrojili političku kartu. Hvala vam što ste nam dali pobjedu za vijeke vjekova – rekao je DeSantis.

Guverner je zahvalio i biračima koji na prošlim izborima nisu glasali za njega, ali na ovim jesu, rekavši kako mu je “čast što je u ove četiri godine zaslužio njihovo povjerenje i podršku”.

Rekao je da Amerikanci već dugo glasaju seleći se iz drugih zemalja, nezadovoljni tamošnjim vodstvom.

– Ljudi dolaze ovdje jer naša politika funkcionira, vodstvo je važno – dodao je DeSantis.

DeSantis je možda i jedini lider na svijetu koji je od početka korona histerije zabranio zatvor i ucjene, obavezno nošenje maski i ostale korona mjere, a dokazao je da one uopće ne funkcioniraju, s obzirom na nisku smrtnost. od COVID-a na Floridi.Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp