Koja je poruka oko Muska?


Nazvao me jučer neki gospodin novinar iz Jutarnjeg lista i tražio me komentar oko preuzimanja Twittera, točnije Muskove kupnje Twittera. Budući da nisam siguran kako će me se prenijeti želim i ovdje s vama podijeliti svoje razmišljanje.

Živimo u svijetu koji voli kriterije dvostrukih mjerila. Ekipa globalista koji pripadaju mnogim političkim opcijama tijekom krize oko virusa, koji je sada valjda odletio na Mars jer se o tome više ne govori, zagovarali su cijepljenje svega što hoda, zatvaranje ljudi, zabranu kretanja, praćenje građana preko GPS-a mobitela (predložio HDZ preko Branka Bačića u emisiji Otvoreno).

Ta ekipa je preko Soroševe ekipe okupljene oko ministarstva istine u Faktografu koji vodi čovjek koji godinama ne uspijeva, kako pišu građani, završiti faks, ali je stručan donositi sud i brisati komentare i statuse svjetskog stručnjaka Lauca, na primjer.

Ti i takvi ljudi na fejsu ograničavaju sve nas koji ne pripadamo globalističkim strujama. Ruše nam doseg, stavljaju pamflete na naše objave ne bi li što manji broj građana vidio što mi pišemo. Tada se ekipa licemjera nije bunila na ograničavanje sloboda misli, izražavanja, brisanja statusa i profila ljudima. Mediji nisu o tome pisali i borili se za slobodu. Hm. Neki bi rekli da ne žele ići na svoje mecene, ali to je druga tema. Ono, tko te podmazuje njega slušaš, pričaju mnogi da je formula preživljavanja većine medija.

Musk je poduzetnik koji je napravio vlastitu svemirsku raketnu kompaniju. Ta njegova kompanija je snažnija i aktivnija od mnogih svjetskih svemirskih industrija. Stvorio je Teslu koja vrijedi više od cijele VW skupine, Toyote, Mercedesa, BMW, Ferrarija – ZAJEDNO. Osim ovoga Musk ima još neke kompanije koje vrijede desetke i desetke milijardi.

Sada pojedinci koji imaju 45 godina i žive s mamom, još studiraju i uskoro će diplomirati, postaju heroji dnevnog boravka pa preko fejsa i twittera – pljuckaju po Musku. Sve je ustvari tako jednostavno. Musk je privatnik koji je za svoj novac kupio Twitter, drugu privatnu kompaniju. Za razliku od Mete, Musk ističe da će SVIMA biti slobodno govoriti i pisati o raznim temama. Musk je donio slobodu Twitteru.

Sada pojedinci sa zebnjom ističu ovo ili ono. A ustvari, ako nam se ne sviđa Twitter, odemo negdje drugdje. Kao i svima nama koji se borimo protiv teške cenzure na fejsu isto tako ako se umorimo – možemo otići negdje drugdje. Ja nemam nikakav posebni stav o Musku. Čovjek je kupio Twitter. Pozdravljam njegove poruke da će osigurati slobodu pisanja svakome tamo.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp