Bivši Predsjednik Trump neće poslušati republikance koji su mu savjetovali da odgodi kandidaturu


Donald Trump je spreman ignorirati savjet GOP-a da odgodi objavu svoje predsjedničke kandidature do potencijalnog drugog kruga Senata u Georgiji, a objava se sada očekuje u utorak, 15. studenog ove godine.

Trump navodno već mjesecima jedva čeka da najavi svoj povratak, ali republikansko vodstvo inzistira na tome da odgodi do završetka izbora u sredini mandata.

Sada je bivši Predsjednik Trump otkrio da će dati posebnu objavu u 21:00 EST iz svog doma u Mar-a-Lagu sljedeći tjedan.

Tijekom skupa prošlog ponedjeljka, Trump je nagovijestio da će to objaviti sljedeći tjedan, iako se to neće dogoditi jer se konačni izborni rezultati u nekoliko država ne očekuju u narednim danima.

Drugi krug izbora u Georgiji zakazan je za 6. prosinca i mogao bi odrediti tko kontrolira Senat, ovisno o rezultatima u Nevadi i Arizoni, gdje se glasovi još broje.

Još u mjesecu lipnju se nagađalo da će Donald Trump objaviti svoju kandidaturu, a tvrdnje su potkrijepljene kada je na YouTubeu otkriven video na kojem se vidi kako avion bivšeg predsjednika dobiva novu boju

Međutim, s obzirom na to da neki od Trumpovih kandidata nemaju dobre rezultate, više republikanaca sada navija za guvernera Floride Rona DeSantisa, iako bi DeSantis imao tešku bitku da pobijedi Trumpa na predizborima.

Donald Trump je sada, prema medijskim izvješćima, “objavio rat” DeSantisu, optužujući ga za “igranje igrica” i manipuliranje medijima.

“NewsCorp, koji je Fox, Wall Street Journal i ne više veliki New York Post, podupire guvernera Rona Desantimoniasa, prosječnog republikanskog guvernera s izvrsnim odnosima s javnošću”, objavio je Trump pristalicama.

Fox News je na izborne rezultate, gdje je DeSantis slomio svog protukandidata na Floridi, ali se širi “crveni val” nije materijalizirao, reagirao objavom članka pod naslovom “Ron DeSantis je novi vođa Republikanske stranke”.

.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp